Κοινωνία

Καταδίωξη στο Πέραμα: Την Τετάρτη 27/10 η απολογία των επτά αστυνομικών της αιματηρής συμπλοκής - Κρατούνται στη ΓΑΔΑ

Καταδίωξη στο Πέραμα: Την Τετάρτη 27/10 η απολογία των επτά αστυνομικών της αιματηρής συμπλοκής - Κρατούνται στη ΓΑΔΑ
Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει
Σχετικά Άρθρα

(upd) Σε τακτικό ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη 27/10 παρέπεμψε ο εισαγγελέας Πειραιά τους επτά αστυνομικούς της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον  θανάσιμο τραυματισμό του 20χρονου οδηγού του κλεμμένου αυτοκινήτου.
Οι επτά αστυνομικοί -εκ των οποίων έξι αστυφύλακες και ο ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος) - συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ).
Η δικογραφία σε βάρος τους σχηματίστηκε και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από τους επτά αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο αιματηρό περιστατικό έχουν πυροβολήσει, ενώ σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν πάνω από 30 πυροβολισμοί.
Η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.
Να σημειωθεί ότι το όλο θέμα προκάλεσε και πολιτική κόντρα, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιτίθενται στην κυβέρνηση για τις συνθήκες του συμβάντος.
Από την πλευρά του, άμεσο πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η μαρτυρία αστυνομικού

H μαρτυρία ενός από τους επτά μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής (22/10/2021) έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Μιλώντας για τα κρίσιμα λεπτά –ένας από επτά κατηγορούμενους που συμμετείχαν στο περιστατικό του θανάτου του 20χρονου -, φαίνεται να εξηγεί τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, και γιατί οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έριξαν 35 σφαίρες εναντίον του, όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ.

Όπως φέρεται να είπε στο πλαίσιο της προανάκρισης στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής:

«Μάς επιτέθηκε (ο 20χρονος) με το αυτοκίνητο… Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή.
Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών.
Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους.
Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι μαρτυρίες και των υπολοίπων έξι αστυνομικών οι οποίοι οδηγηθήκαν το Σάββατο στον εισαγγελέα Πειραιά που τους άσκησε ποινική δίωξη.
Παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ενώ κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης λέει από πλευράς του ότι έδωσε την εντολή διακοπής της καταδίωξης λόγω της επικινδυνότητας της (μεγάλη ταχύτητα σε πολυσύχναστους δρόμους) ενώ στην περιοχή υπήρχαν δυο αστυνομικές ομάδες.
Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής έχουν πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες, και τα σενάριο που εξετάζονται είναι είτε να μην άκουσαν οι αστυνομικοί, είτε εξετάζεται και αυτή η μικρότερη πιθανότητα, να κινηθήκαν παρακούοντας τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Στους  7 αστυνομικούς ο θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισκέφτηκε τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται στη ΓΑΔΑ για το περιστατικό του Περάματος, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του 20χρονου που σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter ο κ.Θεοδωρικάκος αναφέρει:

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ.
Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.
Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα.
Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.
Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά.
Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».



Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των 7 αστυνομικών

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της Δίας
που συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 20χρονου οδηγού κλεμμένου αυτοκινήτου.
«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι κατηγορούνται ότι διέπραξαν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.
Η απολογία των αστυνομικών έχει οριστεί για την Τετάρτη, 27.10.21.
Ήδη ο κ. Αλέξιος Κούγιας και οι συνεργάτες του ασχολούνται με την υπόθεση, αύριο το πρωί θα λάβουν αντίγραφα της δικογραφίας και ακολούθως θα τοποθετηθούν με δελτίο τύπου.
Την υπεράσπιση της υποθέσεως ανέθεσαν στον κ. Κούγια οι ίδιοι οι αστυνομικοί, χωρίς καμία ανάμειξη των ενώσεων των αστυνομικών, οι οποίες όμως τους συμπαρίστανται», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δικηγόρου.
Οι επτά αστυνομικοί αναμένεται να οδηγηθούν σε τακτικό ανακριτή την Τετάρτη προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται.

Που εστιάζουν οι έρευνες - Για βαλλιστική εξέταση τα όπλα

Η ΕΛΑΣ διεξάγει έρευνα για το τι ακριβώς συνέβη στην καταδίωξη στο Πέραμα.
Ήδη, τα όπλα των αστυνομικών έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολικών Ερευνών προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του περιστατικού έπεσαν πάνω  από 30 πυροβολισμοί, σύμφωνα με την έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ωστόσο, "φως" στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν όλοι οι διάλογοι των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ με το Κέντρο Επιχειρήσεων, από τη στιγμή που ξεκίνησε η καταδίωξη, αργά το βράδυ της Παρασκευής 22/10 μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου 24/10.

Πειθαρχικός έλεγχος και αξιολόγηση της δράσης των αστυνομικών

Μέσα σε πέντε ημέρες θα πρέπει να αξιολογηθεί η  επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό,  όπως ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ειδικότερα, ο υπουργός ζήτησε να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛΑΣ στο αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα την Παρασκευή 22/10/2021.
Σημειώνεται ότι μετά την εντολή του Θεοδωρικάκου, ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τους διαλόγους της ΔΙΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων.
Και οι επτά καταδιώκοντες αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει, ενώ βρεθήκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο.

Νεκροτομή τη Δευτέρα 25/10

Πάντως, η έρευνα διεξάγεται από το τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, παρουσία εισαγγελέα.
Στη σορό του 20χρονου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα βρέθηκαν περισσότερα από ένα τραύματα.
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για δύο τυφλά τραύματα και ένα διαμπερές.
Αναμένεται νεκροτομή από τον κ. Μπογιόκα τη Δευτέρα (25/10/2021).

Περισσότερα από ένα τραύματα

Από την αρχική νεκροψία του ιατροδικαστή Πειραιά Ηλία Μπογιόκα, ο νεκρός φαίνεται πως έχει περισσότερα από ένα τραύματα από σφαίρες στο σώμα του.
Ολοκληρωμένο συμπέρασμα για τον αριθμό των τραυμάτων και τα αίτια θανάτου του 20χρονου θα προκύψει από τη νεκροτομή που αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα (25/10/2021).
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο νεκρός είχε συλληφθεί πριν από έξι χρόνια σε ηλικία 14 ετών για κλοπές.
Ο τραυματίας είναι 16 ετών και φέρει τραύμα στην κοιλιακή χώρα.
Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του τρίτου ύποπτου για την κλοπή του αυτοκινήτου.
Και οι επτά καταδιώκοντες αστυνομικοί φαίνεται ότι έχουν πυροβολήσει, ενώ βρεθήκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο.
perama_1.JPG
Το χρονικό της καταδίωξης

Η καταδίωξη ξεκίνησε στη Λεωφόρο Θηβών όταν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν νόημα σε ένα λευκό όχημα, στο οποίο εκτός από τον οδηγό επέβαιναν ακόμη δύο άτομα, να σταματήσει για έλεγχο.
Όμως, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη για περίπου έξι χιλιόμετρα που κατέληξε στην οδό Ελπίδος, στο Πέραμα.
Στο Πέραμα, ο οδηγός εμβόλισε, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ,της μηχανές της ΔΙΑΣ και τότε αστυνομικοί πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα.
Παράλληλα, τραυματίστηκαν ένα ακόμη άτομο που επέβαινε στο όχημα.
Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά ακόμη ένα άτομο που βρισκόταν στο ίδιο όχημα, ενώ το τρίτο άτομο κατάφερε να διαφύγει και πλέον αναζητείται από τις αρχές.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά το περιστατικό

Στο περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα αναφέρεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία εξακολουθεί να αναζητεί το τρίτο άτομο του οχήματος, ενώ κάνει λόγο για θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του οχήματος.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα τρία άτομα είχε κλαπεί, ενώ συνολικά εφτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
«Βραδινές ώρες της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου 2021 στην περιοχή Αγ. Ι. Ρέντη, εντοπίστηκε από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα και έφερε σπασμένο φινιστρίνι (εικόνα που παραπέμπει σε διάρρηξη), λόγος για τον οποίο κρίθηκε ύποπτο και αποφασίστηκε η διενέργεια αστυνομικού ελέγχου.
Στο σημείο, με εντολή του Κέντρου Άμεσης Δράσης, προσέτρεξαν και άλλες ενισχυτικές δυνάμεις για την πραγματοποίηση του ελέγχου, πλην όμως το όχημα στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε. Στο πλαίσιο αναζητήσεων το αυτοκίνητο εντοπίστηκε εκ νέου στην περιοχή του Αιγάλεω και οι αστυνομικοί το ακολούθησαν μέχρι την περιοχή του Περάματος, όπου ακινητοποιήθηκε από αντίθετα κινούμενο όχημα λεωφορείο).
Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πραγματοποίησαν κίνηση όπισθεν και εμβόλισαν πέντε δίκυκλα Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας συνολικά εφτά αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος διεκομίσθη σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Το τρίτο άτομο που επέβαινε στο όχημα διέφυγε και αναζητείται.
Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.
Όπως προέκυψε το όχημα είχε κλαπεί λίγο νωρίτερα από την περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, παρουσία αρμοδίου Εισαγγελέα».

Ασυνεννοησία αστυνομικών;

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερευνά υπό ποιες συνθήκες ενήργησαν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και αν λειτούργησαν στο πλαίσιο της προβλεπόμενης άμυνας τους ή υπάρχει ενδεχόμενο αστυνομικής βίας.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει τα σημεία του αυτοκινήτου που δέχθηκαν τα πυρά των αστυνομικών, ώστε να διαπιστωθεί από ποιο σημείο πυροβόλησαν εναντίον του οδηγού του λευκού κλεμμένου αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης διαβιβάστηκε να σταματήσει η καταδίωξη στο Πέραμα, κάτι που δεν συνέβη.
Τα ενδεχόμενα είναι δύο: είτε να μην άκουσαν ή να μην ήταν δυνατή η λήψη της εντολής μέσω ασυρμάτου στο σημείο, όπου βρίσκονταν, ή να αποφάσισαν οι ίδιοι να αποφασίσουν την καταδίωξη, αγνοώντας την εντολή.

Πατέρας 2 παιδιών ο νεκρός 20χρονος, έγκυος στο 3ο παιδί η χήρα του

Εξοργισμένοι είναι οι Ρομά στον καταυλισμό του Ασπροπύργου, όπου έμενε ο 20χρονος που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στη διάρκεια της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα.
Ο νεαρός ήταν πατέρας ήδη δύο παιδιών και ενός τρίτου, το οποίο κυοφορεί η χήρα του, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου.
Συντετριμμένος ο πατέρας του νεκρού, ζητά «Δικαιοσύνη από το Κράτος» και διερωτάται γιατί οι αστυνομικοί δεν έριξαν στα λάστιχα του αυτοκινήτου, μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, σε ρεπορτάζ του καναλιού το πρωί της Κυριακής 24 Οκτωβρίου στον καταυλισμό, όπου διαμένει η οικογένεια του θύματος, αλλά και των δύο συνεπιβατών του, στο κλεμμένο αμάξι που καταδίωξαν οι αστυνομικοί.

ΣΥΡΙΖΑ: Τα γεγονότα στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία

«Τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών.
Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες.
Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση.
Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό.
Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Απαντήσεις για τη χρήση όπλων

«Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα γεγονότα στο Πέραμα και σημειώνει καταλήγοντας:
«Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής».

Βελόπουλος: Εμείς θα τους παρασημοφορούσαμε

Στη σύλληψη του υπαστυνόμου και των έξι αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που συμμετείχαν στην καταδίωξη στο Πέραμα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
«Εμείς, δεν θα οδηγούσαμε ποτέ τους αστυνομικούς στο αυτόφωρο και στον εισαγγελέα αλλά αντίθετα, θα τους παρασημοφορούσαμε.
Διότι, με κίνδυνο της ζωής τους, τα σώματα ασφαλείας υπερασπίζονται τον πολίτη», δήλωσε ο κ. Βελόπουλος.
«Για εμάς αυτοί οι αστυνομικοί είναι ήρωες και δεν αξίζουν αυτής της δικαστικής ταλαιπωρίας», σημείωσε.
Υπενθυμίζεται πως οι επτά αστυνομικοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

ΜεΡΑ 25: Βροχή από σφαίρες

Επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο τα γεγονότα στο Πέραμα που οδήγησαν στο θάνατο ενός πολίτη από πυρά αστυνομικών, εξαπολύει το ΜεΡΑ 25 με ανακοίνωσή του.
Τονίζει ότι «η «βροχή από σφαίρες» από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε ως αποτέλεσμα ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας στο Πέραμα να καταλήξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνηγημένους, δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008. Επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην «ασφάλεια» με τον τρόπο που η «βαθιά Δεξιά» αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, με τους «φρουρούς της έννομης τάξης» να γίνονται κατά κόρον μέρος των προβλημάτων που αποστολή τους είναι υποτίθεται να λύσουν».
Ταυτόχρονα, σημειώνει το ΜεΡΑ 25, «οι απαράδεκτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και μάλιστα λαλίστατων, τηλεοπτικών πρωτοκλασάτων Υπουργών, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους φόβους μας, αλλά εμπεδώνουν ακόμα περισσότερο ότι το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν συνιστά εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως κράτος δικαίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης