Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ναυαγεί η εμβολιαστική προσπάθεια - Γιατί ο Τσιόδρας παραπλάνησε την ελληνική κοινωνία και ο Γεωργιάδης βαρέθηκε;

Ναυαγεί η εμβολιαστική προσπάθεια - Γιατί ο Τσιόδρας παραπλάνησε την ελληνική κοινωνία και ο Γεωργιάδης βαρέθηκε;
Όταν οι τηλεπιστήμονες τρομοκρατούν καθημερινά τους πολίτες η κοινωνία εύλογα θα αντιδράσει ειδικά μάλιστα μετά από 3 lookdowns - Η συμπεριφορά της κοινωνίας είναι εύλογη, αυτονόητη και δικαιολογημένη.
Σχετικά Άρθρα

Η εμβολιαστική προσπάθεια στην Ελλάδα δεν έχει πάει καλά.
Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 6,5 εκατ πολίτες αν και η πραγματικότητα είναι ότι οι εμβολιασμένοι είναι λιγότεροι από αυτούς που δηλώνονται.
Αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι 3,5 εκατ δηλαδή το 35% του πληθυσμού.
Οι βασικοί λόγοι που στην Ελλάδα και διεθνώς η εμβολιαστική προσπάθεια δεν έχει πάει καλά – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – είναι η τακτική και η στρατηγική επιβολής του εμβολιασμού.
Οι διαχωρισμοί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους λειτούργησαν άκρως ανασταλτικά και προκάλεσαν την οργή της κοινωνίας.
Η προσπάθεια κομματικού χρωματισμού των εμβολιασμένων επίσης ήταν ιλαροτραγική προσέγγιση.
Όλη αυτή η προπαγάνδα φόβου επίσης δεν έπεισε, αντιθέτως δημιούργησε αμυντικά αντανακλαστικά.
Όταν οι τηλεπιστήμονες τρομοκρατούν καθημερινά τους πολίτες η κοινωνία εύλογα θα αντιδράσει ειδικά μάλιστα μετά από 3 lookdowns.
Η συμπεριφορά της κοινωνίας είναι εύλογη, αυτονόητη και δικαιολογημένη.

Ο Τσιόδρας παραπλάνησε την ελληνική κοινωνία

Ο άφαντος έως πρότινος Τσιόδρας που πρωτοστάτησε στην ενημέρωση για την πανδημία, ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι λόγω αυτής της πολιτικής που ακολούθησε η Ελλάδα οι νεκροί είναι μόνο 15.519 θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι.
Μάλιστα ανέφερε ότι λόγω των εμβολιασμών απετράπησαν 8.400 θάνατοι... οπότε αντί 15.519 θα είχαμε 24.000 νεκρούς...
Ο Τσιόδρας όμως παραπλάνησε την ελληνική κοινωνία ηθελημένα καθώς απέκρυψε την ωμή πραγματικότητα της Σουηδίας η οποία ακολούθησε το ακριβώς αντίθετο μοντέλο διαχείρισης της πανδημικής κρίσης από την Ελλάδα.
Η Σουηδία έχει 14.486 νεκρούς ενώ προηγείτο σε νεκρούς κατά χιλιάδες ενώ με στατιστικούς όρους 28 ημερών η Σουηδία έχει 173 νεκρούς και η Ελλάδα 913 νεκρούς.
Η κυβέρνηση προφανώς και έδωσε εντολή στον Τσιόδρα να επιχειρηματολογήσει δικαιολογώντας την αποτυχία διαχείρισης της πανδημικής κρίσης.
Να μας πει ότι εάν δεν είχαμε πάρει μέτρα θα είχαμε περισσότερους νεκρούς και ότι ούτε λίγο, ούτε πολύ οι 15.519 νεκροί είναι επίτευγμα.
Όχι δεν είναι επίτευγμα είναι μια παταγώδης αποτυχία που θα βαραίνει τους έλληνες τηλεπιστήμονες και την ελληνική κυβέρνηση καθώς έγιναν πολλά λάθη και στην προσπάθεια να αποτρέψουν τα χειρότερα υιοθέτησαν πρακτικές απαράδεκτες για την κοινωνία και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη.

Η αποτυχία στην εμβολιαστική προσπάθεια φαίνεται και από τον Γεωργιάδη

Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο ένας υπουργός Ανάπτυξης ο Ά. Γεωργιάδης να παρεμβαίνει στον δημόσιο λόγο και αντί να ασχολείται με το υπουργείο του… ομιλεί για τον εμβολιασμό.
Οι αναφορές ότι βαρέθηκε… είναι κατά την άποψη μας αδόκιμες, πρωτοφανείς και ανώριμες πολιτικά ειδικά για ένα προβεβλημένο υπουργό όπως ο Γεωργιάδης.
Είναι αληθές ότι όσοι τον επικρίνουν με ύβρεις ή ακατανόμαστες κουβέντες είναι απαράδεκτοι… η κριτική πάντα πρέπει να είναι κόσμια και τίποτε λιγότερο.
Όμως ως υπουργός και δημόσιο πρόσωπο εύλογα πρέπει να δέχεται την κριτική.
Ο Α. Γεωργιάδης θα πρέπει να ασχολείται περισσότερο με το υπουργείο του και λιγότερο με τον εμβολιασμό.
Ούτε επιστήμονας είναι, ούτε αυτός είναι ο ρόλος του.
Στο κάτω – κάτω ο εμβολιασμός πρέπει να αποτελεί επιλογή του καθενός είτε κάποιος θέλει να εμβολιαστεί είτε όχι η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κανείς να επιβάλλει τον εμβολιασμό…
Ο υπουργός Ανάπτυξης ας κάνει και λίγο την αυτοκριτική του για τα πολλά λάθη που έχει κάνει η κυβέρνηση στην διαχείριση της πρωτοφανούς αυτής κρίσης είτε από άγνοια, είτε από επιπολαιότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης