Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Καμία ανησυχία για την παράλλαξη Delta plus – Eπαρκή τα εμβόλια

Μαγιορκίνης: Καμία ανησυχία για την παράλλαξη Delta plus – Eπαρκή τα εμβόλια
Εξαιρετικά σημαντική η γ’ δόση του εμβολίου για άτομα που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου είπε ο κ.Μαγιορκίνης
Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει καμία ανησυχία από την παράλλαξη Delta + αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος επισημαίνει πως το εν λόγω στέλεχος δεν φαίνεται να έχει ιδιαίτερο προφίλ ώστε να καταταγεί ως στέλεχος ανησυχίας ή στέλεχος υπό παρακολούθηση.
«Δεν βλέπουμε κάποια σημαντική αύξηση σε αυτό που λέει ο κόσμος μεταδοτικότητα - αλλά ουσιαστικά είναι διεισδυτικότητα - σε σχέση με το στέλεχος Delta.
«Το στέλεχος Αlpha έχει χάσει τη σημασία του με τη Delta, δεν θεωρείται στέλεχος ανησυχίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε το στέλεχος Delta κυριάρχησε καθολικά.
Οι επιστήμονες δεν βλέπουν να έχει το στέλεχος Delta + κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα σε σχέση με το στέλεχος Delta.
Τα στοιχεία από μοντέλα στα εργαστήρια, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος δεν ξεφεύγει από τα εμβόλια, τα οποία είναι επαρκή» είπε ο κ.Μαγιορκίνης.

Σημαντική η γ’ δόση

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, η τρίτη δόση του εμβολίου είναι εξαιρετικά σημαντική για τα άτομα που βρίσκονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ γενικά η ενισχυτική δόση έχει πολύ μεγάλη σημασία σε μια επιδημική αύξηση.
«Η τρίτη δόση φαίνεται ότι διευρύνει την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού σε μεταλλαγμένα στελέχη. Αναπτύσσεται μια ομπρέλα που είναι πιο μεγάλη, οπότε και να προκύψει μια νέα μετάλλαξη, θα έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», υπογράμμισε ο κ.Μαγιορκίνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης