Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανατροπή στη Θεσσαλονίκη - Μόνο στρατιωτική παρέλαση και με διάρκεια 60 λεπτά

Ανατροπή στη Θεσσαλονίκη - Μόνο στρατιωτική παρέλαση και με διάρκεια 60 λεπτά
Η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά
Σχετικά Άρθρα
Ανατρέπονται τα δεδομένα για τις παρελάσεις στη Βόρεια Ελλάδα.
Ειδικότερα, το voria.gr μεταδίδει ότι -σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών- την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί μόνο η στρατιωτική παρέλαση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα επιτραπεί να παρελάσουν πολιτικά τμήματα (σύλλογοι, μαθητές κτλ), ενώ η διάρκεια της παρέλασης δεν θα υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

Συναγερμός για τη διασπορά του κορωνοϊού

Η διασπορά του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα έχει σημάνει συναγερμό δεδομένης και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ υπερβαίνει το 90%.
Κατά την τελευταία ενημέρωση, η Παιδίατρος - Λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου, εξέπεμψε σήμα κινδύνου για την περιοχή, καθώς, όπως επεσήμανε, δεν υπάρχει αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης στη Βόρεια Ελλάδα, αφού σημαντικό μέρος του πληθυσμού δεν έχει πειστεί για τα οφέλη του εμβολιασμού παρότι ζουν στις πλέον βεβαρημένες περιοχές.
Διευκρίνισε, μάλιστα, πως στη Βόρεια Ελλάδα αυξάνονται διαρκώς οι νοσηλείες, όπως και η πίεση του ΕΣΥ, με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID να ξεπέρνα πλέον το 90%.
Ειδικά σε ο,τι αφορά την Ξάνθη και τη Δράμα, η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε τη σημαντική αύξηση στη σχέση μεταξύ νοσηλειών και θνητότητας, αλλά και την μετατόπιση του επιδημιολογικού κινδύνου σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας - με αύξηση νοσηρότητας και κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους.
«Το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί στο 1,35% την τελευταία εβδομάδα και το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε κατά 28% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα. Στην Αττική η πορεία της πανδημίας είναι σταθερή. Αύξηση παρατηρήθηκε σε Δυτική Αττική και Βόρειο Τομέα Αθηνών», σημείωσε, μεταξύ άλλων, η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης