Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Μακάρι το παιδί μου να ήταν ληστής και να ήταν ζωντανός

Πατέρας Ζακ Κωστόπουλου: Μακάρι το παιδί μου να ήταν ληστής και να ήταν ζωντανός
Ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου κατέθεσε πρώτος μάρτυρας
Σχετικά Άρθρα
«Το παιδί μου δεν μπήκε για να κλέψει. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν γιατί θα ήταν εδώ κατηγορούμενος. Ζωντανός».
Ο πατέρας του 33χρονου ακτιβιστή, Ζακ Κωστόπουλου, Ευθύμιος Κωστόπουλος, ανέβηκε πρώτος μάρτυρας στο βήμα να καταθέσει για τον βάναυσο θάνατο του γιου του.
Ο μάρτυρας, που όπως είπε, είχε τρία παιδιά και τώρα έχει δύο, κατέθεσε στο ΜΟΔ πως είναι οργισμένος για όσα έγιναν εκείνο το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018.
«Είδα το βίντεο. Είχαν κάτω το παιδί μέσα στα αίματα και το κλωτσοπατούσαν. Και πριν λίγους μήνες ένας σκότωσε ένα γατάκι και τώρα είναι μέσα. Και αυτοί είναι έξω! Πώς είναι δυνατόν; Συγγνώμη για την οργή μου, αλλά έχω θυμό μέσα μου για αυτό που συνέβη! Δεν είναι πράγματα αυτά σε μια πολιτισμένη χώρα».
Με ένταση και θυμό, ο κ. Κωστόπουλος, που μετά τον τραγικό θάνατο του γιου του έχει μετακομίσει από την Αμερική όπου κατοικούσε μόνιμα, αναφέρθηκε στη στάση των αστυνομικών μετά τον θάνατο του Ζακ: «Για εμένα οι αστυνομικοί είναι διπλά δολοφόνοι. Απέκρυψαν στοιχεία. Έκαναν έλεγχο στο κινητό τού γιου μου και όχι στων κατηγορουμένων».
Ο πατέρας του Ζακ, τόνισε πως ο γιος του δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα και ούτε ήταν αυτό που θα αποκαλούσε κάποιος "περιθωριακός". Όπως κατέθεσε, ο 33χρονος είχε την απόλυτη στήριξη τους οικονομικά και εργαζόταν ο ίδιος. Όπως είπε ήταν «ένας κοινωνικός, χαρούμενος άνθρωπος. Δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσω χωρίς χρήματα κι εγώ. Ήμουν δίπλα του και το ήξερε. Μια μέρα πριν φύγω, μου είπε να πάμε στα κλαρίνα και πήγαμε. Ήταν χαρούμενος, είχε διάθεση».
Ο Ευθ. Κωστόπουλος είπε επίσης ότι ο γιος του είχε δεχτεί επιθέσεις στον παρελθόν και είχε γράψει άρθρα κατά της βίας. «Δεν ήταν βίαιος, κάθε άλλο. Όταν μας είπαν ”ο Ζαχαρίας πήγε και λήστεψε” κανείς δεν το πίστεψε. Δήλωνε κατά της βίας και θα ήταν ο ίδιος βίαιος; Δεν στέκει αυτό. Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν. Θα ήταν εδώ και ζωντανός. Πολλά είναι τα γιατί και θα τα δείτε κι εσείς» τόνισε.
Απαντώντας σε ερωτήσεις διευκρίνισε πως ο 33χρονος Ζακ δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας.
Η διαδικασία συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης