Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ

Τσιόδρας: Με τους εμβολιασμούς έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους και 5.560 νοσηλείες σε ΜΕΘ
Ο κίνδυνος σε εμβολιασμένους να νοσήσουν από τους ανεμβολίαστους μειώνεται κατά 11 φορές
Σχετικά Άρθρα
Την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων υπογράμμισε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, σε μια περίοδο που το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει -στην ουσία- καταρρεύσει λόγω της άρνησης των πολιτών να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό.
Παρουσιάζοντας τα στοιχεία ελληνικής μελέτης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα αποτρέψαμε 8.400 θανάτους από covid - 19 και 5.560 νοσηλείες σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Όπως είπε, τα εμβόλια έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σχετικά με τη σοβαρή νόσο σε όλες τις ηλικίες, μειώνουν τον κίνδυνο όχι μόνο στις μεγαλύτερες αλλά και στις μικρότερες ηλικίες.
Υπάρχει μείωση κατά 91% ή στο ένα δέκατο από τον πλήρη εμβολιασμό έναντι θανάτου από Covid 19 για όλες τις ηλικίες, τόνισε.

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Λοιμώξεων, αναφέρθηκε εκτενώς σε μελέτη που έχει εκπονηθεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας με επικεφαλής τον ίδιο για τα αντισώματα και την ανοσία των εμβολιασμένων και των ατόμων που έχουν νοσήσει και έγινε δεκτή για δημοσίευση.
Όπως εξήγησε, η μελέτη έγινε από την ανάγκη να έχει η χώρα μας τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας των εμβολίων και κάποιες επιστημονικές παρατηρήσεις που οδηγούν σε παρερμενείες.
Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι όσο αυξάνεται η εμβολιαστική κάλυψη εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους, τονίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως τα εμβόλια δεν δουλεύουν και δεν είναι αποτελεσματικά.
Ο κίνδυνος σε εμβολιασμένους να νοσήσουν από τους ανεμβολίαστους μειώνεται κατά 11 φορές.

Αποτελεσματικότητα και μετάλλαξη Δέλτα

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα λέγοντας ότι προ Δέλτα η αποτελεσματικότητα των εμβολίων ήταν από 92% έως 98%, μετά Δέλτα, από 71% έως 96%. Διατηρείται, δηλαδή, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και μετά τη Δέλτα περίοδο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει υψηλή αποτελεσματικότητα και για νοσηλείες σε ΜΕΘ στη μετά Δέλτα περίοδο, από 91 έως 98%.
Επίσης, τα εμβόλια εμφανίζουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλες τις ηλικίες για νόσηση.

Παρακάτω παρατίθενται τα γραφήματα που παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού αλλά και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
tsiodras1.webp
tsiodras2.webp
tsiodras3.webp
tsiodras4.webp
tsiodras5.webp
tsiodras6.webp

tsiodras8.webptsiodras7.webp
tsiodras9.webp
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης