Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών – Δεν υπάρχει άλλη λύση

Καπραβέλος: Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών – Δεν υπάρχει άλλη λύση
Στο 100% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ για covid στη Θεσσαλονίκη είπε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Για 100% πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ για covid στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ο οποίος για ακόμα μια φορά υποστήριξε πως είναι απαραίτητη η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Καπραβέλος είπε ότι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης η πληρότητα αγγίζει το 100% παρά το γεγονός ότι προστίθενται συνεχώς νέες κλίνες ΜΕΘ.
«Χθες απελευθερώσαμε 8 κλίνες Εντατικής από τα υπόλοιπα νοσήματα και τα δώσαμε σε Covid ασθενείς και μέσα σε ένα 24ωρο γέμισαν.
Πήραμε περιστατικά διασωληνωμένα από το ΑΧΕΠΑ που ήταν σε κοινό θάλαμο, εγώ πήρα στην κλινική μου 53χρονο που ήταν σε κοινό θάλαμο στο Παπαγεωργίου» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι γιατροί και τα νοσοκομεία δυσκολεύονται πλέον να ανταποκριθούν στις υγειονομικές ανάγκες των άλλων νοσημάτων.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και να καθιερωθεί ένα πράσινο πάσο για τις καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως έκανε και η Ιταλία.
«Δε θέτουμε θέμα περιορισμού της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά δε θα κουραστώ να μιλάω για επέκταση της υποχρεωτικότητας, για πράσινο πάσο όπως κάνει και η Ιταλία.
Δεν υπάρχει άλλη λύση.
Έχουμε το όπλο στα χέρια μας και δεν καταλαβαίνω το δισταγμό της επέκτασης της υποχρεωτικότητας.
Είναι ζωτικής σημασίας.
Η Ιταλία έχει 16 νεκρούς σε 60 εκατ. πληθυσμό κι εμείς έχουμε 40 σε 10 εκατ.» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης