Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Δολοφόνοι όσοι σκορπούν fake news για covid και εμβόλια

Τζανάκης: Δολοφόνοι όσοι σκορπούν fake news για covid και εμβόλια
Τραγικό το ότι 130 άνθρωποι ηλικίας έως 39 ετών είναι νεκροί λόγω covid είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Δολοφόνους χαρακτήρισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Ν. Τζανάκης όσους διασπείρουν fake news για την covid και για τα εμβόλια.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες νομικές ενέργειες ώστε τέτοιου είδους πράξεις να μετατραπούν σε κακουργηματικές, καθώς επηρεάζουν πολλούς ανθρώπους οδηγώντας τους ακόμα και στον θάνατο.
«Οι νέοι έχουν περισσότερες δυνάμεις να αντέξουν έναν υψηλό πυρετό και μια κακουχία κι επηρεάζονται και από όσα διαβάζουν, την παραπληροφόρηση και δεν πάνε στο νοσοκομείο.
Είναι δολοφόνοι όσοι σκορπούν τα fake news.
Πρέπει να γίνουν νομικές ενέργειες για να μετατραπούν σε κακουργηματικές πράξεις» ανέφερε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας ότι είναι τραγικό να ξέρεις ότι 130 άνθρωποι ηλικίας 18-39 ετών που είχαν 40-50 χρόνια προσδόκιμο ζωής, να είναι νεκροί.

Βλακώδες να μην εμβολιαστεί κάποιος

«Πρόκειται για βλακώδη παράλειψη να μην πάει κανείς να εμβολιαστεί» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος αναφερόμενος στον 40χρονο μελισσοκόμο που κατέληξε από κορωνοϊό στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, είπε ότι επειδή είχε νοσήσει και η οικογένεια του και το πέρασε ελαφριά, θεώρησε ότι και ο ίδιος δε θα είχε πρόβλημα και γι' αυτό δεν εμβολιάστηκε.
Επίσης, τόνισε ότι το ποσοστό των νέων που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή αγγίζει το 15%-20% και εκτίμησε ότι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν νέοι.
Σε ό,τι αφορά στην πορεία της πανδημίας, ο κ.Τζανάκης επεσήμανε ότι το τελευταίο δεκαήμερο διαπιστώνεται μια σταδιακή αύξηση, περίπου κατά 150 κρούσματα εβδομαδιαίως.

Εκτόξευση κρουσμάτων

«Και αυτή την εβδομάδα αν συνεχιστούν έτσι οι αριθμοί, θα έχουμε εκτόξευση των κρουσμάτων», τόνισε ο κ.Τζανάκης, υποστηρίζοντας πως κρίσιμος παράγοντας είναι οι νοσηλείες που θα δώσουν αυτά τα πολλά κρούσματα.
«Θα συνεχίσει αυτό το 7%-8% επί των κρουσμάτων στις νοσηλείες;
Για εμένα καμπανάκι είναι οι νοσηλείες στις απλές κλίνες.
Όταν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπεράσουν τις 350 καθημερινά και προσεγγίσουν τις 400, αυτό είναι ένα σημαντικό καμπανάκι ότι έχουμε πρόβλημα.
Τα πολλά κρούσματα δεν είναι η κρίσιμη παράμετρος καθότι γίνονται πολλά τεστ και εντοπίζονται ασυμπτωματικοί ή ολογοσυμπτωματικοί, ενώ 30% των κρουσμάτων είναι παιδιά έως 17 ετών» είπε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης