Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση για την αντιμετώπιση covid η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Βασιλακόπουλος: Μόνη λύση για την αντιμετώπιση covid η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού
Ο κορωνοϊός δεν αντιμετωπίζεται χωρίς να εμβολιαστούμε είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως η covid δεν αντιμετωπίζεται χωρίς να εμβολιαστούμε.
«Όποιος έχει κορωνοϊό πρέπει να είναι υπό ιατρική παρακολούθηση.
Ακόμα και αν φτιάξουμε 100.000 κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία και μπουν άνθρωποι με κορωνοϊό πολύ νωρίς, θα υπάρξουν άνθρωποι που στα καλύτερα χέρια θα χάσουν τη ζωή τους.
Η υποχρεωτικότητα είναι η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του ιού» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως δε μπορούμε να αφήσουμε την κοινωνία να πάει σε φυσική επιλογή.
«Ή θα αποδεχτούμε ότι το κράτος πρέπει να προστατεύει τους πάντες, είτε αυτούς που αναλύουν σωστά τα δεδομένα είτε αυτούς που δεν τα αναλύουν σωστά, ή θα πάμε σε λογική φυσικής επιλογής.
Η λογική φυσικής επιλογής σημαίνει ότι θα επιβιώσει το καλύτερα προστατευόμενο είδος» υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος.
Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιασμού προς την επίτευξη ανοσίας, ο καθηγητής ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το Ισραήλ που είχε πιο πρώτο τα εμβόλια δεν έχει πολύ παραπάνω ανοσία από εμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης