Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος
Στη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Περιστερίου το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ν.  Κεραμέως και  ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης

Αρχιερατικό συλλείτουρο και η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγορίου τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή 17/10, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Τον Αρχιεπίσκοπο πλαισίωσαν οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, Φθιώτιδος Συμεών. Παρών και ο μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.
Στη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Περιστερίου το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς και ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.
O νεοχειροτονηθείς μητροπολίτης Περιστερίου θέλησε να σιωπήσει και να ζήσει εν σιωπή «τη μεγάλη και ιερότατη αυτή στιγμή της μέγιστης προσωπικής του Πεντηκοστής», λέγοντας ότι ο η κατά Θεόν σιωπή είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης, ενώ χαρακτήρισε την ιεροσύνη ως χάρισμα και δώρο Χριστού.
Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επειδή τον τίμησε με την απόλυτη εμπιστοσύνη του, αναθέτοντάς του την άνω καθέδρα της Εκκλησίας των Περιστεριέων, αλλά και όλα τα συνοδικά μέλη της Εκκλησίας της Ελλάδος που δέχθηκαν την πρόταση του Αρχιεπισκόπου και τον ενέταξαν στην οικογένεια των επισκόπων, τους μητροπολίτες που συλλειτούργησαν στη χειροτονία του, τους αρχιερείς που παραβρέθηκαν, τους γονείς του που κοιμήθηκαν πρόσφατα και όλους τους συναδέλφους του σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που υπηρέτησε.

Αντιφώνηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η σχεδόν ομοθυμαδόν επιλογή ενός ανθρώπου της μάχιμης θεολογικής επιστήμης δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού η επιδίωξη είναι να επικαιροποιήσει τη σπουδαιότητα του θεολογικού λόγου στο σήμερα».
«Ο θεολογικός λόγος σχετίζεται με τη σωτηρία του ανθρώπου. Η πανδημία έφερε επιπλέον στην επιφάνεια την σπουδαιότητα του θεολογικού λόγου. Σε τέτοιες κρίσεις φαίνεται ιδιαιτέρως η αποτελεσματικότητα και η ποιότητα των πολιτικών, κοινωνικών και θρησκευτικών δομών», υπογράμμισε.
Στη συνέχεια, Κο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στα δύο βασικά προβλήματα της εποχής μας σε σχέση με τον θεολογικό λόγο: την αποϊεροποίηση και την εκκοσμίκευση, που έχουν οδηγήσει στην πλήρη αποδόμηση από τους ανθρώπους και σημείωσε πως «η Εκκλησία της Ελλάδος συνεκτίμησε την εμπειρία του σεβασμιωτάτου πλέον μητροπολίτου Περιστερίου βλέποντας σε εκείνον κάποιον που θα μπορούσε να φέρει εις πέραν την αποστολή του επισκόπου ως εικόνα του πατέρα, που θα μπορούσε να προστατεύσει και να αναδείξει το σωτηριολογικό περιεχόμενο του θεολογικού λόγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης