Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και στις μεγάλες ηλικίες– Προβληματίζουν οι θάνατοι, που αποδίδονται

Παγώνη: Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και στις μεγάλες ηλικίες– Προβληματίζουν οι θάνατοι, που αποδίδονται
"Οι τόσοι θάνατοι αποδίδονται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων", ανέφερε η Μ. Παγώνη

Για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε παιδιά και σε μεγάλες ηλικίες, αλλά στον υψηλό αριθμό θανάτων, αναφέρθηκε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά, ενώ αυτό που προβληματίζει είναι οι θάνατοι.
Όπως είπε «οι τόσοι θάνατοι αποδίδονται στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, αλλά και στον μεγάλο αριθμό των διασωληνωμένων. Αν ήμασταν σαν τη Δανία που έχει πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμών, θα είχαμε 5-6 θανάτους. Τώρα είμαστε σαν τη Ρουμανία».

Περί εμβολιασμών

Σύμφωνα με την κα Παγώνη, τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά και στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και στα παιδιά 12-15 ετών, αν και σε αυτά δικαιολογείται γιατί είναι προβληματισμένοι οι γονείς.
Η ίδια για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα σχολίασε ότι «δεν είναι δυνατόν το 40%-45% των κατοίκων να είναι ανεμβολίαστοι» και εξήγησε ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν κάποιες ομάδες που επηρεάζουν περισσότερο τους πολίτες.
«Αν ένα ποσοστό της τάξεως του 11% που δεν έχει εμβολιαστεί είναι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων, αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 500.000 πολίτες», πρόσθεσε.

Εμβολιασμένοι που νοσούν

Η κα Παγώνη αναφέρθηκε και στο ποσοστό των εμβολιασμένων πολιτών που νοσούν και καταλήγουν, ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 10%.
Ανέφερε ότι αυτοί που κατέληξαν είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με βαριά υποκείμενα νοσήματα που δεν είναι ρυθμισμένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης