Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Εκατόμβη νεκρών αν πετύχουμε το τείχος ανοσίας με νόσηση από covid

Τζανάκης: Εκατόμβη νεκρών αν πετύχουμε το τείχος ανοσίας με νόσηση από covid
Αν εμβολιαστεί το 25% των ανεμβολίαστων θα μετατρέψουμε την πανδημία σε ενδημική φάση είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως θα έχουμε εκατόμβη νεκρών εάν επιτύχουμε το τείχος ανοσίας μέσω της νόσησης από τον ιό διατύπωσε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να εμβολιαστούν τουλάχιστον άλλοι 1 εκατομμύριο πολίτες.
«Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 4 εκατομμύρια ανεμβολίαστους και εμβολιαστεί το 25%, μιλάμε για 1.000.0000 ακόμα εμβολιασμένους, με τους οποίους θα φτάσουμε στο επιθυμητό ποσοστό για να μετατρέψουμε την πανδημία σε ενδημική φάση.
Ένα ποσοστό 40% με 50% από τους μη εμβολιασμένους έχει λόγους προσιτούς προς επίδραση.
Από αυτούς ένα 10% με 15% προβάλλει θρησκευτικούς λόγους και ένα 35% προβάλλει δισταγμό και φόβο.
Οι μισοί από αυτούς θα μπορούσαν να πειστούν να εμβολιαστούν.
Από την άλλη, αν δεν κατακτήσουμε αυτό τον στόχο τεχνητά μέσω των εμβολίων, θα το πετύχουμε με τον φυσικό εμβολιασμό, δηλαδή με την νόσηση από τον ιό, περίπτωση στην οποία θα έχουμε εκατόμβη θυμάτων.
Αν έχουμε 7000-8000 καινούριους εμβολιασμούς την ημέρα και μολύνονται και περίπου 5000 άνθρωποι ημερησίως, σε βάθος τριών μηνών θα έχουμε αυτό το εκατομμύριο πάλι, αλλά με επώδυνο τρόπο» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Τζανάκης.

Δεν επαρκεί ο σημερινός αριθμός των εμβολιασμένων

«Στο 2ο πανδημικό κύμα πέρσι, από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, είχαμε 58 θανάτους κατά μέσο όρο ημερησίως.
Στο τρίτο κύμα, της άνοιξης από Φεβρουάριο έως τέλος Μαρτίου, οι ημερήσιοι θάνατοι ήταν 53, ενώ υπήρχαν ημέρες που είχαμε ξεπεράσει και τους 100 θανάτους, ενώ και στα δύο αυτά κύματα σημειώθηκαν οι 11.000 θάνατοι από το σύνολο των 15.210 θανάτων στην χώρα.
Σε αυτό το πανδημικό κύμα που διανύουμε και εξελίσσεται ακόμα από τις αρχές Ιουλίου σε αργό ρυθμό, έχουμε 23 θανάτους κατά μέσο όρο ημερησίως και περίπου 2.700 θανάτους και αυτό συμβαίνει λόγω του ότι έχουμε ένα όχι ευκαταφρόνητο ποσοστό εμβολιασμένων, το οποίο όμως δεν είναι ικανό να μετατρέψει την πανδημία σε ενδημική φάση», είπε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης