Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού: Δεν αξιοποιήθηκε η επικοινωνία της επιστήμης

Λινού για χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού: Δεν αξιοποιήθηκε η επικοινωνία της επιστήμης

Η Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι δεν μελετήθηκαν οι άνθρωποι που αρνούνται να εμβολιαστούν

Σχετικά Άρθρα

Αιχμές για το εμβολιαστικό πρόγραμμα άφησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι δεν αξιοποιήθηκε η επικοινωνία της επιστήμης.
Όπως υποστήριξε μιλώντας στον Ant1, «η επικοινωνία της υγείας είναι επιστήμη και αυτή η επιστήμη δεν αξιοποιήθηκε στην Ελλάδα. Αυτή η επιστήμη δεν αξιοποιήθηκε στην Ελλάδα και δεν μελετήθηκαν οι άνθρωποι που αρνούνται και γιατί συμβαίνει αυτό».
Επίσης, ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια μελέτη για το ποιος και πώς θα μπορούσε να τους πείσει. «Οπότε ουσιαστικά, κινούμαστε αρκετά στα τυφλά και προσπαθεί ο καθένας να συνεισφέρει όπως μπορεί», συμπλήρωσε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας.
Όσον αφορά τις κινητές μονάδες εμβολιασμού, πως «δεν ξέρω αν αυτοί που πηγαίνουν είναι έμπειροι στο να πείθουν ανθρώπους, διότι μπορεί να είναι εξαιρετικοί στο να κάνουν το εμβόλιο και στο να οργανώσουν την καμπάνια, αλλά δεν γνωρίζω αν υπάρχει έστω ένας επικοινωνιολόγος υγείας σε αυτή την ομάδα». Μάλιστα, τόνισε πως «υπάρχει τεράστια σύγχυση και αντί να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, θα πρέπει να συμφωνήσουμε για το ποια είναι τα βασικά μηνύματα και με ποιον τρόπο θα γλυκάνουμε και θα πείσουμε εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί».
Τέλος, όσον αφορά στην κριτική που άσκησε ο καθηγητής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας σε όσους διατυπώνουν «αντιεπιστημονικές ανοησίες». «Συμφωνώ με τον κ. Τσιόρδα, οι επιστήμονες πρέπει να κάνουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις έρευνες» είπε η κ. Λινού, τονίζοντας ότι «πρέπει να υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα και με βάση αυτά να μιλούν οι επιστήμονες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης