Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέκκας: Κι όμως το ύψος της βροχής στην Εύβοια ήταν σχετικά μικρό – Χρειάζονται επείγοντα μέτρα

Λέκκας: Κι όμως το ύψος της βροχής στην Εύβοια ήταν σχετικά μικρό – Χρειάζονται επείγοντα μέτρα
«Απαιτούνται νέες τεχνικές προσεγγίσεις, παρακάμπτοντας τις παλιές τεχνικές αντιμετώπισης, που δε λαμβάνουν υπόψην τον παράγοντα της κλιματικής κρίσης», επισημαίνει ο καθηγητής
Σχετικά Άρθρα

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού στον Ελληνικό χώρο αύξησαν τον πλημμυρικό κίνδυνο σε πολλές περιοχές της χώρας, τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και επικεφαλής της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Ευθύμης Λέκκας.
«Είχαμε τονίσει ότι χρειάζονται επείγοντα, καινοτόμα και στοχευμένα μέτρα, λαμβάνοντας υπόψην τις μορφολογικές συνθήκες, το γεωλογικό υπόβαθρο, το υδρογραφικό δίκτυο, το δυναμικό διάβρωσης και τον κατολισθητικό κίνδυνο, έτσι ώστε να έχουμε τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
Τα παραπάνω προηγούνται των μακροπρόθεσμων σχεδιασμών, οι οποίοι είναι φυσικά απαραίτητοι», επισημαίνει ο καθηγητής.
«Απαιτούνται νέες τεχνικές προσεγγίσεις, παρακάμπτοντας τις παλιές τεχνικές αντιμετώπισης, που δε λαμβάνουν υπόψην τον παράγοντα της κλιματικής κρίσης.
Το σημερινό παράδειγμα της Αγίας Άννας στην Εύβοια, όπου το ύψος της βροχής ήταν σχετικά μικρό και οι επιπτώσεις δυσανάλογα μεγάλες, υποδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την αναγκαιότητα καινοτόμων παρεμβάσεων», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Λέκκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης