Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Υγείας): Πρόθεση είναι να επεκταθεί η γ’ δόση σε όλους άνω των 18 ετών

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Υγείας): Πρόθεση είναι να επεκταθεί η γ’ δόση σε όλους άνω των 18 ετών
Εμβολιασμό και μέσω κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ ακόμα και σε πλατείες προανήγγειλε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως είναι πρόθεση της κυβέρνησης να επεκταθεί η γ’ δόση του εμβολιασμού κατά της covid σε όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών διατύπωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως από το απόγευμα της Κυριακής 10/10 θα ανοίξει η πλατφόρμα για τους άνω των 50 ετών, με προϋπόθεση να έχουν περάσει έξι μήνες από την πραγματοποίηση της δεύτερη δόσης, καθώς και για όλους όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες Α και Β, για τους οποίους δεν είχε ανοίξει.
Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι ο εμβολιασμός για τους άνω των 50 με την τρίτη δόση αποτελεί σύσταση και δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωτικός, ενώ σημείωσε πως δεν θα έρχονται ειδοποιήσεις στον πολίτη, αλλά θα πρέπει ο ίδιος να κλείνει το ραντεβού του, είτε μπαίνοντας στην πλατφόρμα, είτε μέσω ΚΕΠ ή στο φαρμακείο.
Επιπλέον, τόνισε ότι όσοι επιλέξουν να κάνουν την τρίτη δόση θα την κάνουν με το εμβόλιο της Pfizer, άσχετα με το ποιο εμβόλιο είχαν κάνει τις δυο πρώτες, με εξαίρεση όσους είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, για τους οποίους η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα εκδώσει οδηγία πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.
Ο γ.γ. Υγείας υποστήριξε ότι ειδικά για περιοχές της βόρειας Ελλάδας που η εμβολιαστική κάλυψη είναι πολύ χαμηλή, ο εμβολιασμός θα γίνεται και μέσω κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ που θα πηγαίνουν ακόμη και στις πλατείες των χωριών και θα εμβολιάζουν χωρίς να έχει κλειστεί προηγουμένως ραντεβού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης