Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Παλαιοκώστας

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Παλαιοκώστας
Ο 61χρονος βαρυποινίτης θα μπορεί να βγαίνει δύο φορές την εβδομάδα από το σπίτι του για να πηγαίνει για αιμοκάθαρση

Έκτος φυλακών του Αγίου Στεφάνου Πατρών, βρίσκεται πλέον ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας.
Με το αποφυλακιστήριο στα χέρια, ο Παλαιοκώστας πέρασε τη βαριά πόρτα του ιδρύματος και μπήκε στο αυτοκίνητο της δικηγόρου του, η οποία θα τον μετέφερε σε σημείο που περίμενε πρόσωπο από το περιβάλλον του για να κατευθυνθούν μαζί στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο χωριό Μοσχόφυτο.
Εκεί βρίσκεται το πατρικό του όπου θα εκτίσει κατ’ οίκον το υπόλοιπο της ποινής του (1,5 χρόνος).
Ο 61χρονος βαρυποινίτης θα μπορεί να βγαίνει δύο φορές την εβδομάδα από το σπίτι του για να πηγαίνει για αιμοκάθαρση.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας βγήκε από τη φυλακή, μετά από βούλευμα του αρμόδιου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κοζάνης, το οποίο έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει τον περασμένο Αύγουστο, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας.
Το πρωί της Πέμπτης (07/10) και λίγες ώρες πριν από την αποφυλάκισή του, ο Παλαιοκώστας μεταφέρθηκε πάντως για μία ακόμη φορά στο νοσοκομείο Ρίου, προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση.
Σύμφωνα με τον Alpha, έμαθε ότι αποφυλακίζεται από τα Μέσα Ενημέρωσης και δεν μπορούσε να το πιστέψει.
Μέσα στη φυλακή περνούσε τον χρόνο του μελετώντας αρχαίους Έλληνες, ενώ ήταν ήσυχος και δεν δημιουργούσε προβλήματα.
Ρόλο στην αποφυλάκισή του έπαιξαν τα σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και η νεφρική ανεπάρκεια που αντιμετωπίζει, σε συνδυασμό με την καλή διαγωγή που επέδειξε κατά τη διάρκεια της κράτησής του.
Ο διαβόητος κακοποιός, αποκαλούμενος και «αγρίμι των βουνών» πέρασε τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής του στη φυλακή, καθώς βρισκόταν πίσω από δεκάδες ληστείες, μία απαγωγή για λύτρα, αλλά και από την οργάνωση της απόδρασης του αδερφού του, Βασίλη, με ελικόπτερο, από τον Κορυδαλλό.
Ο «φαντομάς του Θεσσαλικού κάμπου» έπεσε στα δίχτυα των Αρχών το 2006 ως καταζητούμενος δραπέτης στον Παρνασσό, ενώ από τότε κρατείτο στο σωφρονιστικό κατάστημα Πατρών.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης