Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Δεν έχουμε ειδικά αντιικά φάρμακα που κάνουν καλά κάθε ασθενή

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Δεν έχουμε ειδικά αντιικά φάρμακα που κάνουν καλά κάθε ασθενή
Δεν σχεδιάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε όλο τον πληθυσμό είπε η κα.Γκάγκα
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή ειδικά αντιικά φάρμακα που κάνουν καλά κάθε ασθενή της covid διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
Μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Πρωτόκολλα πρόληψης και διαγνωστικής και θεραπευτικής αντιμετώπισης ασθενών με Covid-19» η κα.Γκάγκα συνέδεσε το τέλος της πανδημίας με το βαθμό ανοσίας έναντι της covid-19 που θα επιτευχθεί σε παγκόσμιο επίπεδο.
«Η μεγάλη μας ασπίδα είναι ο εμβολιασμός» είπε η κα.Γκάγκα, η οποία κατέστησε σαφές ότι δεν σχεδιάζεται επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, καθολικά, σε όλο τον πληθυσμό.
«Είναι ένα μέτρο που δεν έχει λάβει καμία χώρα του κόσμου», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Παραπληροφόρηση

«Όλη αυτή η παραπληροφόρηση που υπάρχει γύρω από το RΝΑ και πως θα αγγίξει το γενετικό μας υλικό, είναι τελείως αβάσιμη.
Αντίθετα, είσοδος όλου του γενετικού υλικού του ιού είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη φυσική μόλυνση στις ιώσεις:
Όλοι οι ιοί μεταφράζονται και πολλαπλασιάζονται μέσα στα κύτταρα μας, δεν έχουν δικό τους σύστημα για αναπαραγωγή.
Άρα, στη φυσική λοίμωξη υπάρχει πολύ μεγάλη έκθεση και όμως αλλαγές στα κύτταρά μας δεν έχουμε.
Η τεχνολογία RΝΑ μας προστατεύει, είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα της επιστήμης και ας θυμηθούμε ότι τα πρώτα RΝΑ εμβόλια ξεκίνησαν 30 χρόνια πριν.
Είναι μια τεχνολογία που την είχαμε, δεν είναι καινούργια, και είναι πολύ σημαντικό που την έχουμε» επεσήμανε η κα.Γκάγκα.

Δεν χρειάζεται να γίνει με το ίδιο εμβόλιο η γ’ δόση

Σχετικά με την μίξη των εμβολίων, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «η αναμνηστική δόση δεν είναι απαραίτητο να γίνει με το ίδιο εμβόλιο».
«Όπως και για τον τέτανο ή τη γρίπη, όπου δεν λειτουργεί δεσμευτικά το εμβόλιο που έγινε την προηγούμενη φορά ή την προηγούμενη χρονιά, έτσι και για τον Covid-19 δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε το ίδιο εμβόλιο» υπογράμμισε η κα.Γκάγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης