Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΥπΑΑΤ – Στόχος να φέρουμε περισσότερους νέους στον πρωτογενή τομέα

ΥπΑΑΤ –  Στόχος να φέρουμε περισσότερους νέους στον πρωτογενή τομέα
«Ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχουμε θέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να φέρουμε περισσότερους νέους στον πρωτογενή τομέα!» τόνισε  ο κ. Λιβανός

Μία δεξαμενή σκέψης (think tank), η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την εκπόνηση στρατηγικών κατευθύνσεων για τη διευκόλυνση όσων ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα στην επιλογή καλλιεργήσιμων προϊόντων θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα υπό τον ΕΛΓΟ.
Την δράση αυτή, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρομίμων Σπ. Λιβανός, μιλώντας στο Youth Forum «project2030.gr»  της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία συμμετείχαν νέοι επιχειρηματίες από τον πρωτογενή τομέα της Βόρειας Ελλάδας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πολιτικές που υλοποιεί το ΥπΑΑΤ για την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των νέων αγροτών αλλά και την προσέλκυση νέων στον πρωτογενή τομέα, σημειώνοντας ότι η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα και η σύνδεσή της με την επιχειρηματικότητα μπορεί να δημιουργήσει ένα ευοίωνο μέλλον για τους νέους της πατρίδας μας.
«Ένας από τους σημαντικότερους στόχους που έχουμε θέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να φέρουμε περισσότερους νέους στον πρωτογενή τομέα!» τόνισε  ο κ. Λιβανός και πρόσθεσε ότι οι  νέοι είναι αναμφισβήτητα μια από τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο από τις κρίσεις που μας ταλαιπωρούν.
Απαντώντας σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις των συμμετεχόντων, ο κ. Λιβανός τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ προγραμματίζει μία σειρά αρδευτικών έργων που θα αλλάξουν τη μορφή στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, ύψους άνω του 1,5 δις ευρώ, που όμοιά τους έχει να δει η χώρα από τη δεκαετία του ΄60. Τόνισε, μάλιστα, ότι για τους αγρότες, τα έργα αυτά είναι ανάλογης σημασίας με τα μεγάλα έργα υποδομής για το κοινωνικό σύνολο. «Όπως το αίμα είναι βασικό στοιχείο για τον οργανισμό, έτσι και το νερό είναι αναγκαίο για την αγροτική παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο, ανέδειξε τη σημασία του προγράμματος για τους γεωργικούς συμβούλους το οποίο υλοποιεί το ΥπΑΑΤ. «Ανασύραμε από το συρτάρι το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ήταν ανενεργό και πολύ σύντομα, οι αγρότες μας θα μπορούν να αντλούν συμβουλές και διευκρινίσεις για την δουλειά τους, δωρεάν», τόνισε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης