Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γιαμαρέλλου: Όσοι δεν έχουν φτάσει στο 80% του εμβολιασμού, πρέπει να προσέξουν το φθινόπωρο

Γιαμαρέλλου: Όσοι δεν έχουν φτάσει στο 80% του εμβολιασμού, πρέπει να προσέξουν το φθινόπωρο
Χρειαζόμαστε ακόμα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς για να πετάξουμε τις μάσκες είπε η κα.Γιαμαρέλλου
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως όσα κράτη δεν έχουν φτάσει στο 80% του εμβολιασμού, θα πρέπει να προσέξουν το φθινόπωρο διατύπωσε η καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένη Γιαμαρέλλου, αναφερόμενη στις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).
«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ελέγχου Λοιμώξεων, σήμερα το πρωί χτύπησε, όχι κουδουνάκι, καμπάνα, λέγοντας ότι χώρες που δεν έχουν φτάσει στο απαιτούμενο 80% του εμβολιασμού, θα πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ το φθινόπωρο, γιατί θα αυξηθούν πολύ απότομα τα κρούσματα, οι διασωληνώσεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ η κα.Γιαμαρέλλου.
Ερωτηθείσα για το εάν θα γίνουν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.
«Αυτή την στιγμή έχουμε μια σταθεροποίηση με πτωτική τάση, οι διασωληνωμένοι μειώνονται, οι θάνατοι έχουν σκαμπανεβάσματα, γεγονός που έχει να κάνει με τους ανθρώπους που βρίσκονται στις ΜΕΘ εδώ και πολλές ημέρες.
Με τις παρελάσεις, θα αποφασιστεί αν θα πρέπει να έχουν όλοι τις μάσκες ή αν θα γίνει χωρίς κόσμο, είναι νωρίς ακόμα» είπε η κα.Γιαμαρέλλου, η οποία επεσήμανε την ανάγκη του εμβολιασμού.
«Όταν χρειαζόμαστε 2.500.000 εμβολιασμένους ακόμα για να πετάξουμε τις μάσκες, δεν μπορεί να έχουμε 20.000 ραντεβού για εμβόλιο την ημέρα υποστήριξε η κα.Γιαμαρέλλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης