Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επίθεση με βιτριόλι - Προϊστάμενος Ιωάννας: Οι τοίχοι άφριζαν, υπάρχουν ακόμα σημάδια - Διαβρώθηκε η επιφάνεια

Επίθεση με βιτριόλι - Προϊστάμενος Ιωάννας: Οι τοίχοι άφριζαν, υπάρχουν ακόμα σημάδια - Διαβρώθηκε η επιφάνεια

Ο διευθυντής του γραφείου όπου εργαζόταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου περιγράφει όσα αντίκρισε μετά την επίθεση με το βιτριόλι

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του διευθυντή του γραφείου ασφαλιστικής εταιρείας, όπου εργαζόταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου, για όσα είδε μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η υφισταμένη του, στις 20 Μαΐου.
«Οι τοίχοι άφριζαν. Υπάρχουν ακόμα σημάδια. Διαβρώθηκε η επιφάνεια, φαινόταν σκαμμένο και το μάρμαρο και οι τοίχοι» είπε.
Ο μάρτυρας κατέθεσε πως κατέβηκε αμέσως στην είσοδο της πολυκατοικίας μετά την επίθεση και ήταν αυτός που πήγε στο φαρμακείο που έτρεξε η Ιωάννα για να πάρει τα πράγματα της να τα πάει στο νοσοκομείο.
«Πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω τα πράγματα της για να τα πάω στο νοσοκομείο. Ανοίγοντας την τσάντα διαπίστωσα ότι κρατάω τα γυαλιά της και είναι λιωμένα. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Προσπάθησα να μάθω πώς ήταν για να ενημερώσω τους οικείους της. Όταν μπήκα στην εντατική, αυτό που αντίκρυσα ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του, με ένα χρώμα καφέ-μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο.
Άκουσα να ψελλίζει "καίγομαι και κρυώνω" και οι νοσοκόμοι της έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο...Άκουσα αργότερα, πριν συλληφθεί η κατηγορούμενη, ότι στο νοσοκομείο αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, γιατί κάποιος επιχείρησε να εισέλθει».
Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης, ότι κάποια στιγμή η Ιωάννα του είπε πως την ενημέρωσε η Αστυνομία «ότι υπάρχει μια τηλεφωνική συνδιάλεξη της κατηγορουμένης με την ξαδέρφη της (της Ιωάννας), λίγες μέρες μετά την επίθεση. Μου είπε ότι θα πάρω την ξαδέρφη μου να δω τι ήταν αυτό το τηλεφώνημα. Την πήρε μπροστά μου και άκουγα, γιατί μίλαγε με ηχείο λόγω του ότι δεν ακούει. Η ξαδέρφη της, της είπε πως η κατηγορούμενη ρώτησε πώς είναι η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί στο νοσοκομείο και ότι εκείνη της απάντησε ότι δεν μπόρεσε να τη δει.
Επίσης έχω συγκρατήσει, ότι η ξαδέρφη, της μετέφερε ότι η κατηγορούμενη της είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό αυτό που έγινε στην Ιωάννα, ότι θα πάρει αποζημίωση και θα μπορέσει να αγοράσει ένα σπίτι. Αυτό την Ιωάννα και εμένα εκείνη την ώρα μας συγκλόνισε».

Η κατάθεση της οδηγού ταξί

Στην κατάθεση της, η οδηγός του ταξί που χρησιμοποίησε η δράστις για την επίθεση, είπε πως της έκανε εντύπωση η αμφίεση της εκείνο το πρωί, γιατί αν και έκανε πολύ ζέστη, η 37χρρονη ήταν ιδιαίτερα βαριά ντυμένη. Η μάρτυρας κατέθεσε πως η κατηγορούμενη, το πρωί της επίθεσης μπήκε στο ταξί «μου είπε "καλημέρα, περίμενε με, δεν θα αργήσω πολύ".
Κατάλαβα ότι πέρασε τον δρόμο απέναντι, δεν είδα αν κρατούσε κάτι στα χέρια της, θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε τσάντα και πορτοφόλι, δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι άλλο. Σε δέκα λεπτά ήρθε τρέχοντας και μου ζήτησε να την πάω στο ίδιο σημείο από όπου την είχα παραλάβει, μπήκε από την πόρτα πίσω μου αυτή τη φορά, από την πλευρά του δρόμου.
Όταν φτάσαμε, μου είπε, καλή συνέχεια και ίσως να σε ξαναχρειαστώ, έχω και το τηλέφωνο σου. Δεν με πήρε ποτέ τηλέφωνο.
Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν ένας πολύς σύντομος διάλογος, ήταν φιλική, ήρεμη, δεν αντιλήφθηκα ταραχή».
Ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην έρευνα για την επίθεση, είπε στην κατάθεση του πως μέρες πριν την επίθεση, η κατηγορούμενη επικοινωνούσε με τηλεκάρτα με άνδρα πακιστανικής καταγωγής.

Συνήγορος Ιωάννας: Γιατί δεν την ρωτήσατε τι εννοεί;

Ο συνήγορος της Ιωάννας απευθύνθηκε προς την έδρα λέγοντας: «Πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη ζήτησε το λόγο για να απευθυνθεί στο δικαστήριό σας και είπε προς το θύμα ότι "γνωρίζεις το λόγο της επίθεσης". Πώς είναι δυνατόν να έχει καταστρέψει μια ανθρώπινη ζωή και να λέει τέτοια πράγματα και να μην την επαναφέρετε στη θέση της. Και να μην τη ρωτήσετε τι εννοεί!».
Η κατηγορούμενη αντέδρασε σε όσα είπε ο κ. Λύτρας λέγοντας: «Σας παρακαλώ πολύ».
Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση μαρτύρων, ενώ αναμένεται να διακοπεί το βράδυ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης