Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Περιοριστικά μέτρα μόνο σε ανεμβολίαστους - Αυτοί κινδυνεύουν

Καπραβέλος: Περιοριστικά μέτρα μόνο σε ανεμβολίαστους - Αυτοί κινδυνεύουν
Προσπαθούμε να αποτρέψουμε την τραγωδία των ανεμβολίαστων είπε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως περιοριστικά μέτρα πρέπει να επιβληθούν μόνο στους ανεμβολίαστους διατύπωσε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής Β ΄ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, αναφέροντας πως «προσπαθούμε να αποτρέψουμε την τραγωδία των ανεμβολίαστων».
«Χτυπάμε συνέχεια το καμπανάκι του κινδύνου.
Η μόλυνση όσο περνάει ο καιρός επιταχύνεται και είναι μεγάλη η διασπορά.
Δεν έχουμε μόνο μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια.
Αρχίσαμε να καλύπτουμε περιστατικά και από τις γύρω περιοχές.
Άρχισε να πιέζεται η Δράμα και τα Γιαννιτσά» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Καπραβέλος.

Πανδημία ανεμβολίαστων

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε την πανδημία των ανεμβολίαστων και αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αποτρέψουμε την τραγωδία των ανεμβολίαστων.
Το 4ο κύμα αν επεκταθεί με τη συχνότητα της μετάλλαξης αυτής που έχουμε που είναι γρήγορη και εντυπωσιακή η διασπορά της, τότε το Σύστημα Υγείας δε θα αντέξει» είπε ο κ.Καπραβέλος, αναφέροντας πως «δεν ξέρω αν θα σωθούμε με τα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν».
«Ωστόσο η επέκταση της υποχρεωτικότητας σε ορισμένες ανθρώπινες δραστηριότητες μόνο στους ανεμβολίαστους θα βάλει φρένο στη διασπορά.
Οι ανεμβολίαστοι είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο.
Σε αυτούς πρέπει να μπουν περιοριστικά μέτρα» τόνισε ο κ.Καπραβέλος, επισημαίνοντας πως «και οι εμβολιασμένοι αρρωσταίνουν, αλλά αρρωσταίνουν ελαφριά χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία».

Δεν είναι άμεση λύση τα οριζόντια μέτρα

Ερωτηθείς γιατί «κλείνει» η Θεσσαλονίκη με θετικότητα 2%, είπε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να προφυλάξουμε το Σύστημα Υγείας».
«Και οι 22 κλίνες του Παπανικολάου είναι γεμάτες και οι ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Ναι δεν είναι εύλογο να κλείσουμε με 2% αλλά δεν πρέπει να διαταραχθεί η ισορροπία στα νοσοκομεία» είπε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος υπογράμμισε πως το εμβόλιο είναι το μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι τα οριζόντια μέτρα δεν είναι η άμεση λύση.
«Περιοριστικά μέτρα να γίνουν μόνο σε αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι.
Δεν πρέπει οι εμβολιασμένοι να μην συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους» τόνισε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των παρελάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συμμετάσχουν άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης