Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δ. Γάκης: «Απαράδεκτη η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Α. Bourla - Δικαιολογεί τους ψιθύρους που ακούγονται»

Δ. Γάκης: «Απαράδεκτη η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη - Α. Bourla - Δικαιολογεί τους ψιθύρους που ακούγονται»
Γάκης: «Είναι τεράστιο λάθος ένας πρωθυπουργός να έχει τόσο στενές σχέσεις με έναν επικεφαλής μιας φαρμακευτικής εταιρείας»

Αιχμηρός ήταν σε ακόμα μια συνέντευξη του ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, ο οποίος σχολίασε την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον CEO της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά.
«Ο Α.Μπουρλά διευθύνει μια φαρμακευτική εταιρεία. Είναι ένα fund πολλών ζάμπλουτων, οι οποίοι περιμένουν κέρδη από αυτό. Ήταν απαράδεκτη η συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Α.Μπουρλά! Επί τέσσερις δεκαετίας που έχω την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος δεν θυμάμαι πρωθυπουργό ή υπουργό να συναντάται με εκπρόσωπο φαρμακευτικής εταιρείας, γιατί ξέρουν όλοι τι παιχνίδια παίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες», είπε αρχικά μιλώντας στο «Ανατρεπτικό Δελτίο».
«Είναι τεράστιο λάθος ένας πρωθυπουργός να έχει τόσο στενές σχέσεις με έναν επικεφαλής μιας φαρμακευτικής εταιρείας και παράλληλα να μην φέρνει στην Ελλάδα όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. Αυτό δικαιολογεί τους ψιθύρους που ακούγονται από πάρα πολλούς, τους οποίους δεν θέλω να τους πιστέψω.
Εχω ζήσει υπουργούς οι οποίοι αρνούνταν να δουν έναν εκπρόσωπο φαρμακευτικής εταιρείας. Ξεχνάτε ότι ιστορικός υπουργός κυβέρνησης είχε κατηγορηθεί για το σκάνδαλο Novartis επειδή είχε συναντήσει τυχαία τον επικεφαλής της Novartis Ελλάδος σε φιλανθρωπική εκδήλωση; Ακόμα και αυτό το αποφεύγουν οι σώφρονες πρωθυπουργοί και ο δικός μας συναντιέται με τον Α.Μπουρλά» συνέχισε ο Δ.Γάκης.
Παράλληλα μίλησε και για τον εμβολιασμό παιδιών:
«O εμβολιασμός των παιδιών με εξαίρεση τα παιδιά με ειδικά προβλήματα υψηλού κινδύνου δεν είναι σταθμισμένος με βάση τη μελέτη οφέλους και ρίσκου, μέχρι στιγμής, εάν προκύψουν νεότερα δεδομένα πιο διαφανή στο μέλλον δεν το ξέρω. Μέχρι στιγμής και ο ΠΟΥ και η Μεγάλη Βρετανία δεν δίνουν έγκριση για εμβολιασμό παιδιών και οι σωστές χώρες του κόσμου δεν εμβολιάζουν τα παιδιά.
Εάν εμείς θέλουμε να είμαστε το πειραματόζωο, όπως υπήρξαμε, ή να πρωτοπορούμε και αν παραβιάζουμε ακόμα και αυτές τις εισηγήσεις που γίνονται στο CDC και το FDA και δηλώνουμε ότι θα εμβολιάσουμε όλους τους Ελληνες με τρίτη δόση, ενώ αυτοί λένε μόνο τους άνω των 65 και άτομα με αυξημένες ανάγκες.
Και μάλιστα η πρόεδρος του FDA είπε και αυτούς που εργάζονται και έχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω της εργασίας τους (γιατρούς κτλ.).
Αυτά τα πράγματα είναι εκτός ιατρικής ηθικής και αυτοί που χρησιμοποιούν ψεύδη για να πείσουν για τη χρησιμότητα του εμβολιασμού στα παιδιά νομίζω δεν πράττουν σωστά. Θα πρέπει να συζητήσουμε ανοιχτά και να αποφασίσουμε με διαφάνεια για το τι πρέπει να γίνει με τον εμβολιασμό», είπε ο Δ.Γάκης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης