Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Κανένας κίνδυνος να γίνουν μαζί τα εμβόλια κατά covid και γρίπης

Βασιλακόπουλος: Κανένας κίνδυνος να γίνουν μαζί τα εμβόλια κατά covid και γρίπης
Καλό όμως είναι να υπάρχει μια απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους διευκρίνισε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να γίνουν μαζί τα εμβόλια κατά της covid και κατά της γρίπης διατύπωσε ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει μια απόσταση 15 ημερών μεταξύ τους.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βασιλακόπουλος υπογράμμισε πως φέτος, λόγω του ανοίγματος της κοινωνίας, είναι αναγκαίο να γίνει εμβολιασμός κατά της γρίπης ιδίως από όσους δεν το πραγματοποίησαν πέρσι.
Όπως είπε, την προηγούμενη χρονιά δεν υπήρχε τέτοια ανάγκη λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν κατά της πανδημίας αλλά και χάρη στα 4 εκατ. εμβόλια που έγιναν κατά της γρίπης.
«Επειδή δεν υπήρχε γρίπη πέρσι δεν υπήρχαν και άτομα με φυσική ανοσία στη γρίπη, μόνο στους εμβολιασμένους υπήρχαν ποσοστά ανοσίας», είπε ο Βασιλακόπουλος.

Κανένα θέμα αν γίνουν μαζί

Σχετικά με το συνδυασμό της τρίτης 3η δόσης κατά του κορωνοϊού και το εμβόλιο γρίπης, ο καθηγητής επισήμανε πως δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αν χορηγηθούν και τα δύο ταυτόχρονα , ωστόσο συμβουλεύει να υπάρχει κάποια απόσταση μεταξύ των εμβολίων.
«Ιατρικά μπορεί να συμβεί, απλά όταν εμβολιάζω προσπαθώ να διεγείρω το ανοσοποιητικό προς μια κατεύθυνση.
Δεν έχει νόημα να το διεγείρω ταυτόχρονα προς δύο κατευθύνσεις.
Κανείς δεν θα πάθει τίποτα αν τα κάνει ταυτόχρονα.
Καλό θα ήταν όμως να γίνουν με απόσταση 15 ημερών» τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Υψηλός ο αριθμός των νεκρών

Σχολιάζοντας την εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία στην Ελλάδα, ο κ.Βασιλακόπουλος τόνισε πως ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε υψηλά επίπεδα και οι διασωληνωμένοι μειώνονται, κάτι που όπως, σημαίνει ότι κάποιοι χάνουν την μάχη με τον ιό.
«Βλέπουμε ότι οι μονάδες δεν ανατροφοδοτούνται με ασθενείς» υπογράμμισε ο καθηγητής, ο οποίος τόνισε ότι η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση αλλά δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε καθώς υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος όσο η θερμοκρασία κατεβαίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης