Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προειδοποίηση Θεοδωρίδου για τη γρίπη - Τι πρέπει να ξέρουν όσοι κάνουν και το εμβόλιο κορωνοϊού

Προειδοποίηση Θεοδωρίδου για τη γρίπη - Τι πρέπει να ξέρουν όσοι κάνουν και το εμβόλιο κορωνοϊού
«Δεν υπάρχει βιολογικός μηχανισμός αλληλεπίδρασης που να απαγορεύει την παράλληλη χορήγηση αυτών των εμβολίων» επεσήμανε η κα Θεοδωρίδου 
Για την εποχική γρίπη αλλά και άλλους αναπνευστικούς ιούς προειδοποίησε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τακτική ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.
Όπως είπε, τους επόμενους μήνες αναμένεται να κυκλοφορεί παράλληλα με τον κορονοϊό «πλειάδα άλλων αναπνευστικών ιών αλλά και των ιών της γρίπης».
Μάλιστα, γνωστοποίησε πως ο εμβολιασμός κατά της γρίπης θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και η συνταγογράφηση θα ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. «Ο εμβολιασμός είναι επιβεβλημένος να γίνεται στις ευάλωτες ομάδες» οι οποίες αναφέρονται στην ετήσια εγκύκλιο, τόνισε.
«Δεν υπάρχει βιολογικός μηχανισμός αλληλεπίδρασης που να απαγορεύει την παράλληλη χορήγηση αυτών των εμβολίων» επεσήμανε.
Επίσης, διευκρίνισε πως «δεν θα πρέπει το γεγονός ότι η κινητικότητα της γρίπης την προηγούμενη χρόνια ήταν σε χαμηλά επίπεδα, να μας δημιουργήσει αίσθηση εφησυχασμού».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης