Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σημαντική εξέλιξη: Αμερικανική πολιτεία θεσπίζει νόμο που θα αποζημιώνει εργαζομένους από παρενέργειες εμβολίων

Σημαντική εξέλιξη: Αμερικανική πολιτεία θεσπίζει νόμο που θα αποζημιώνει εργαζομένους από παρενέργειες εμβολίων
...  νομοσχέδιο στην Alabama δίνει στον εργαζόμενο το δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον του εργοδότη του εφόσον επέβαλλε υποχρεωτικό εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα

Μια σημαντική και σίγουρα αναγκαία νομοθετική ρύθμιση προωθείται στις ΗΠΑ στην Πολιτεία της Alabama με βάση την οποία όταν το κράτος καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, τότε οι πολίτες πρέπει να έχουν προστασία εάν προκύψουν σοβαρές παρενέργειες ή θάνατος από τα εμβόλια.
Εάν ένας εργαζόμενος υποστεί παρενέργειες από εμβόλιο κατά του Covid 19 και αποδειχθεί ότι η εταιρία υποχρέωσε τον εργαζόμενο της να εμβολιαστεί ειδάλλως θα τον απέλυε ή θα το έθετε σε αναστολή....  νομοσχέδιο στην Alabama δίνει στον εργαζόμενο το δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον του εργοδότη του.
Ως γνωστό στις 10 Σεπτεμβρίου 2021 ο Biden ο αμερικανός Πρόεδρος που κατρακυλάει στις δημοσκοπήσεις, έθεσε νέους κανόνες άμεσης και έμμεσης υποχρεωτικότητας.
Μέρος των μέτρων που ανακοινώθηκαν είναι η υποχρέωση ιδιωτικών εταιρειών με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται εβδομαδιαίως για τον covid 19.

Τι αναφέρει το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι ένας εργαζόμενος έχει «ιδιωτικό δικαίωμα δράσης κατά του εργοδότη για οποιαδήποτε ανεπιθύμητη αντίδραση, παρενέργεια, προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία ή θάνατο» ως αποτέλεσμα του εμβολίου COVID-19 που έχει επιβληθεί από τον εργοδότη
Πολλές εταιρίες στις ΗΠΑ επιβάλλουν τα εμβολιασμό και αυτή η νέα παράμετρος είναι κομβικής σημασίας.
Στην Alabama ισχύει το καθεστώς της «κατά βούλησης», ο εργοδότης μπορεί επιβάλλει τα εμβόλια στον εργαζόμενο.
Ωστόσο μια κατάσταση κατά βούληση σημαίνει ότι ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει έναν εργαζόμενο ανά πάσα στιγμή.
Με βάση ένα ρεπουμπλικάνο νομοθέτη η υποχρεωτικότητα στο εμβόλιο βασίζεται στην έννοια της ιδιοκτησίας.
Είναι σαν το σκυλί, εάν ο σκύλος μου μπορούσε να μιλήσει και να πει όχι, δεν θέλω το εμβόλιο κατά της λύσσας αλλά δεν έχει τίποτα να πει γιατί ο κάτοχος του σκύλου έχει την ιδιοκτησία του οπότε αποφασίζει άλλος για τον σκύλο.
Ο άνθρωπος όμως δεν είναι σκύλος έχει το δικαίωμα της απόφασης, της κρίσης και της επιλογής.
Ένας υπάλληλος, ένας εργαζόμενος, είναι ατομική επιχείρηση.
«Οι εργαζόμενοι πωλούν το χρόνο και την εργασία τους στον εργοδότη.
Η εργασία αμείβεται επειδή είναι μέρος της συμφωνίας, προσφέρω εργασία και αμείβομαι για την εργασία».
Η Αλαμπάμα είναι μία από τις 27 πολιτείες με Ρεπουμπλικάνους κυβερνήτες ή γενικούς εισαγγελείς που δήλωσαν ότι θα αντιταχθούν στο εκτελεστικό διάταγμα του Biden.
O Γενικός Εισαγγελέας της Alabama επίσης δήλωσε «η υποχρεωτικότητα εμβολίων είναι πρωτοφανής σε θράσος και παράνομη στην εφαρμογή και αυτό το ξέρει καλά ο Biden»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης