Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου έδωσε μόνος του τέλος στην κατάληψη σχολείου - Έσπασε το λουκέτο και μπήκε μέσα

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου έδωσε μόνος του τέλος στην κατάληψη σχολείου - Έσπασε το λουκέτο και μπήκε μέσα
Μία ομάδα 10 μαθητών αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στο σχολείο, διεκδικώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων, ενώ διαμαρτύρονταν «για κακές συμπεριφορές των καθηγητών»

Σε κατάληψη ήταν από την Δευτέρα το 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.
Μία ομάδα 10 μαθητών αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στο σχολείο, διεκδικώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων, ενώ διαμαρτύρονταν «για κακές συμπεριφορές των καθηγητών».



Υπολόγισαν όμως χωρίς τον Δήμαρχο που μάλλον δεν συμφωνεί με τέτοιες συμπεριφορές, Και μόλις ενημερώθηκε για την κατάληψη του σχολείου από τον Διευθυντή του Γυμνασίου, ανέλαβε δράση.
Έφθασε στο σχολείο, άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα και απέσυρε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί. Μέσα στο σχολείο ανακάλυψε 4 όλους και όλους καταληψίες, που όπως λέει ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία. 

 «Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις 4 μέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, αλλά ούτε και είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους», δήλωσε ο διευθυντής του σχολείου.

«Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο, δήλωσε στην Καθημερινή ο Δήμαρχος Γαλατσίου. Όταν υπάρχουν αιτήματα είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα».  

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης