Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απίστευτο! Πανεπιστημιακός απειλεί να «κόψει» ανεμβολίαστους φοιτητές που επιλέξουν το μάθημά του

Απίστευτο! Πανεπιστημιακός απειλεί να «κόψει» ανεμβολίαστους φοιτητές που επιλέξουν το μάθημά του
Δυστυχώς, παρόλο που ο περισσότερος κόσμος κατανοεί την σημασία των εμβολίων στην δημόσια υγεία, τέτοιες συμπεριφορές που δρουν τιμωρητικά και υποχρεωτικά προς το πλήθος εξαγριώνουν τον κόσμο
Απίστευτο και όμως αληθινό. Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας σε ελληνικό πανεπιστήμιο γνωστοποιεί σε mail που απέστειλε σε φοιτητές του ότι όποιος επιλέξει το μάθημά του θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος και μάλιστα να έχουν περάσει και 10 μέρες από τον εμβολιασμό του. Αλλιώς, όπως υπονοεί ο καθηγητής, όποιος δεν εμβολιαστεί σημαίνει ότι δεν πιστεύει στην σημασία των εμβολίων οπότε θα κοπεί ή δεν θα τον αφήσει να παρακολουθήσει το μάθημά του.
πανεπιστημιακός.jpgΒέβαια, νομικά δεν στέκει η «απειλή» του εν λόγω καθηγητή καθώς δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στα πανεπιστήμια, ούτε των εκπαιδευτικών ούτε των φοιτητών. Συνεπώς, δια της πλαγίας ο εν λόγω πανεπιστημιακός ομολογεί ότι θα «κόψει» a priori τον ανεμβολιάστο φοιτητή που θα επιλέξει το μάθημά της Μοριακής Βιολογίας.
Δυστυχώς, παρόλο που ο περισσότερος κόσμος κατανοεί την σημασία των εμβολίων στην δημόσια υγεία, τέτοιες συμπεριφορές που δρουν τιμωρητικά και υποχρεωτικά προς το πλήθος εξαγριώνουν τον κόσμο. Κανονικά θα έπρεπε να παρέμβει είτε η πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου είτε το Υπουργείο Παιδείας καθώς κανένας καθηγητής δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει σε θέματα προσωπικής υγείας και ασφάλειας των φοιτητών. Άλλωστε, κάποιος φοιτητής θα μπορούσε να επικαλεστεί ζήτημα υγείας δηλαδή να μην πρέπει να κάνει το εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης