Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ορατό το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη - Σπεύδουν Πλεύρης και Γκάγκα - Δραματική αύξηση σε νοσηλείες

Ορατό το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη - Σπεύδουν Πλεύρης και Γκάγκα - Δραματική αύξηση σε νοσηλείες
Τη Δευτέρα, από τα συνολικά 2.126 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 369 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 341
Συναγερμός έχει σημάνει για τη διασπορά του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη με τις νοσηλείες να καταγράφουν δραματική αύξηση τα τελευταία 24ωρα, ενώ το ορατό είναι το ενδεχόμενο ενός μίνι lockdown.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αλλά και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μεταβαίνουν εκτάκτως αύριο (22/9/2021) στη συμπρωτεύουσα όπου θα έχουν σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς.
Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας θα έχει προγραμματισμένη σύσκεψη στις 11:00 με φορείς της πόλης ώστε να συζητηθούν τόσο τα δεδομένα όσο και οι επόμενες κινήσεις. Ακολούθως θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που επίσης έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να επαναλάβει το πόσο σημαντική είναι αυστηρότατη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Δραματική αύξηση στις νοσηλείες

Χθες από τα συνολικά 2.126 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφονται 369 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 341.
Τα τελευταία στοιχεία για τις νοσηλείες στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας – Θράκης είναι αποκαλυπτικά. Σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου, στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, 248 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, εκ των οποίων οι 202 (ποσοστό 81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και οι 46 εμβολιασμένοι. 22 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα ροής οξυγόνου, όλοι τους ανεμβολίαστοι (!), ενώ 53 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Απ’ αυτούς, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και μόλις οι δυο εμβολιασμένοι!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης