Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκκλήσεις για εμβολιασμό παιδιών - Κάθε Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα στις ηλικίας 4-17 ετών

Εκκλήσεις για εμβολιασμό παιδιών - Κάθε Τετάρτη οι ανακοινώσεις για τα κρούσματα στις ηλικίας 4-17 ετών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε από τον Μάρτιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα στα παιδιά

Σχετικά Άρθρα

Συνεχείς είναι οι εκκλήσεις κυβέρνησης και επιστημόνων για τον εμβολιασμό των παιδιών τόσο για τη θωράκιση των ίδιων και των οικογενειών τους αλλά και προκειμένου να διασφαλιστεί η δια ζώσης εκπαίδευση.
Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στα παιδιά, αλλά και το μέγεθος του προβλήματος, κάθε Τετάρτη ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώνει -μεμονωμένα- τα κρούσματα στις ηλικίες 4-17 ετών.
Παράλληλα, από το υπουργείο Παιδείας μέσω της πλατφόρμας myschool θα είναι προσβάσιμα τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή, εάν υπάρχουν.
«Παρακολουθούμε τα δεδομένα και τα μεγέθη εξέλιξης της πανδημίας. Από τον Μάρτιο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα κρούσματα σε παιδιά. Το α’ τρίμηνο τα παιδιά ήταν στο 5%-7% των νοσούντων και μετά ανέβηκε στο 15%. Δηλαδή πριν την έναρξη σχολείων είχε αυξηθεί ο αριθμός των ανηλίκων που νοσούν.
Η κυβέρνηση έχει σχεδιάσει πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων ώστε να έχουμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες. Βούλησή μας είναι τα μαθήματα να συνεχίζουν να γίνονται στα σχολεία», δήλωσε χαρακτηριστικά o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης