Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Δεν είναι δεδομένο ότι η εκπαίδευση θα προσφέρει μια ανεξέλεγκτη αύξηση στα κρούσματα

Τζανάκης: Δεν είναι δεδομένο ότι η εκπαίδευση θα προσφέρει μια ανεξέλεγκτη αύξηση στα κρούσματα
Ιδιαίτερα χαμηλά είναι το ποσοστό εμβολιασμού στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, καθώς διαμορφώνεται στο 44%
Σχετικά Άρθρα

Καθησυχαστικός ως προς την αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία εμφανίστηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης.
Ειδικότερα, είπε να μην παίρνουμε ως δεδομένο ότι θα έχουμε μια εκτίναξη των κρουσμάτων «διότι αυτή τη στιγμή η επιστροφή στην εκπαίδευση γίνεται με έναν συντεταγμένο τρόπο, με πάρα πολλά τεστ και πρωτόκολλα και σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού στους ενήλικες. Συνεπώς δεν είναι σίγουρο ότι η εκπαίδευση θα προσφέρει μια μη ελεγχόμενη αύξηση, θα το δούμε βέβαια».

Ο εμβολιασμός των παιδιών

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Τζανάκης εξήγησε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ότι «αυτή τη στιγμή τα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν είναι γύρω στις 750.000. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 100.000 εμβολιασμένα μας μένουν 650.000, από αυτά το 1/4 περίπου θα εκτεθεί στον ιό κι από αυτά ένα 20% θα μολυνθούν δηλαδή 30 με 50.000 παιδιά. Αν έχουμε καθημερινά 500 με 600 θετικά παιδιά στον κορωνοϊό σημαίνει ότι τον μήνα θα έχουμε 15.000».
«Τα παιδιά σε ποσοστό 98 ίσως και 99% θα περάσουν μια ήπια νόσο, δυστυχώς όμως θα μεταδώσουν τη νόσο κι αν υπάρχουν ανεμβολίαστοι στο οικογενειακό τους περιβάλλον θα κολλήσουν κι είναι αυτοί που θα δώσουν νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. 1-2% των παιδιών όμως επίσης θα νοσήσει σοβαρά κι επομένως αν έχουμε 30.000 παιδιά θα περιμένουμε 300 έως 500 ή 600 νοσηλείες παιδιών με βαριά νόσηση, ποσοστό που δεν είναι ευκαταφρόνητο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Μειωμένο το ποσοστό εμβολιασμού στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερα χαμηλά είναι το ποσοστό εμβολιασμού στις Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, καθώς διαμορφώνεται στο 44%.
«Οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν υπό τον γενικό κανόνα που λειτουργεί δυστυχώς η εκκλησία η οποία κατά τύποις είναι υπέρ του εμβολιασμού, έχοντας κάνει πολύ λίγες ουσιαστικές ενέργειες υπέρ του» σχολίασε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης