Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Αν νοσήσουν όλα τα παιδιά, θα έχουμε απώλειες - Στις ΗΠΑ, 500 παιδιά έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό

Εξαδάκτυλος: Αν νοσήσουν όλα τα παιδιά, θα έχουμε απώλειες - Στις ΗΠΑ, 500 παιδιά έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε στα παραδείγματα της Δανίας και της Ισλανδίας
Σχετικά Άρθρα
Την ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών επεσήμανε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
«Αν νοσήσουν όλα τα παιδιά θα έχουμε απώλειες. Σε χώρες που δεν ελήφθησαν τα μέτρα που ελήφθησαν στην χώρα μας και υπήρξε εξάπλωση, είχαμε απώλειες, για παράδειγμα στις ΗΠΑ, 500 παιδιά έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό.
Εμείς αυτό το αποφύγαμε, την δύσκολη περίοδο όταν ακόμη δεν είχαμε το εμβόλιο.
Τώρα που το έχουμε, θα είναι πολύ μεγάλη αδικία αν δεν το αποφύγουμε» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων.

Το παράδειγμα της Δανίας και Ισλανδίας

Ωστόσο, ο κ. Εξαδάκτυλος έσπευσε να τονίσει πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν οι ενήλικες, καθώς όπως είπε αυτό «θα μας δώσει την ευκαιρία, για ακόμα μεγαλύτερα βήματα ελευθερίας.
Στη Δανία όπου έχουν 80% πλήρως εμβολιασμένους στο σύνολο του πληθυσμού δεν έχουν πλέον κανένα μέτρο, εκτός από την μάσκα στα αεροδρόμια, νοσοκομεία και ιατρεία.
Στην Ισλανδία που είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 92%, τους τελευταίους 3 μήνες είχαν 1 νεκρό. Εμείς σε αναλογία πληθυσμού θα είχαμε 30. Αλλά έχουμε 30 νεκρούς κάθε μέρα και προέρχονται από τους ανεμβολίαστους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης