Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξαφνικό μπαράζ μελετών… για να δικαιολογήσουν εμβολιασμούς σε παιδιά 5 με 11 ετών και να προωθήσουν τα εμβόλια

Ξαφνικό μπαράζ μελετών… για να δικαιολογήσουν εμβολιασμούς σε παιδιά 5 με 11 ετών και να προωθήσουν τα εμβόλια
Προπαγάνδα υπέρ των εμβολίων... ενώ αψηφούν άλλες που αναφέρονται στην φυσική ανοσία

Τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα αμερικανικά και όχι μόνο επιδίδονται εστάτως σε μπαράζ μελετών που δημοσιοποιούνται για να δικαιολογήσουν τον εμβολιασμό.
Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα… η αριθμητική υπερβαίνει την επιστήμη, που ενίοτε εμπεριέχει υποκειμενικά στοιχεία.
Τα Ισραηλινά μέσα αναφέρουν ότι το 90% των σοβαρών ασθενών στο Ισραήλ είναι ανεμβολίαστοι, επικαλούμενοι το Υπουργείο Υγείας…
Ωστόσο ενώ είναι εντυπωσιακό το 90%... όταν αναλύουμε τον αριθμό σε απόλυτα μεγέθη είναι 27 από τους 27 λοιπόν διασωληνωμένους το 90% είναι ανεμβολίαστοι και το 10% εμβολιασμένοι.
Όμως στο παρελθόν οι διασωληνωμένοι στο Ισραήλ ήταν σχεδόν 20 φορές περισσότεροι και από τους διασωληνωμένους σήμερα σχεδόν το 100% είναι μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα.
Στο Ισραήλ επίσης αναφέρουν ότι το 60% των κρουσμάτων είναι ανεμβολίαστοι… σε ένα σύνολο 80.000 ενεργών κρουσμάτων το 60% είναι ανεμβολίαστοι.
Ναι αλλά δεν αναφέρεται ότι το 60% αυτών των 80.000 ενεργών κρουσμάτων με κάποιο έστω και υποτυπώδες σύμπτωμα είναι παιδιά, ως γνωστό στο Ισραήλ ξεκίνησε ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα ελέγχου με tests στα παιδιά πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.
Πριν τα tests αυτά, στα κρούσματα οι εμβολιασμένοι ήταν περισσότεροι ή όχι σχεδόν 65% εμβολιασμένοι και 35% ανεμβολίαστοι.
Είναι αληθές αυτό ή όχι;
Προφανώς και είναι αληθέστατο, ότι στους μη εμβολιασμένους περιλαμβάνουν και τα παιδιά που είναι εκ των πραγμάτων ανεμβολίαστα.

Η νέα προπαγάνδα εμβολιασμού

Η πλειοψηφία των πιο σοβαρών ασθενών του Ισραήλ COVID-19 δεν είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την επικεφαλής των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας Δρ Sharon Alroy-Preis.
Να σημειωθεί ότι και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ παρουσίασαν νέα δεδομένα που δείχνουν ότι τα μη εμβολιασμένα άτομα έχουν 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τον covid 19.
«Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι βαριά άρρωστοι ασθενείς που βρίσκονται σήμερα στα νοσοκομεία είναι ως επί το πλείστον μη εμβολιασμένοι», δήλωσε η Alroy-Preis.
«Από τους 175 βαριά ασθενείς, τα δύο τρίτα το 66% δεν είναι εμβολιασμένα καθόλου» ανέφερε.

Επιπλέον, από τους 27 ασθενείς που ήταν συνδεδεμένοι με μηχανήματα οξυγόνωσης εξωσωματικής μεμβράνης (ECMO) τη στιγμή της συνέντευξης - οι περισσότεροι από αυτούς κάτω των 60 ετών δεν ήταν εμβολιασμένοι.
Απευθυνόμενη στους 850.000 ανεμβολίαστους Ισραηλινούς δήλωσε κινδυνεύει η ζωή σου.
Ήδη τον Αύγουστο, περίπου το 65% των σοβαρών κρουσμάτων της χώρας ήταν αποτέλεσμα μη εμβολιασμένων ατόμων, έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Οι μελέτες στις ΗΠΑ

Μια μελέτη του CDC που ανέλυσε 600.000 κρούσματα covid 19 σε 13 πολιτείες των ΗΠΑ και μεγάλες πόλεις μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2021 έδειξε ότι τα άτομα που δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένα ήταν πολύ πιο πιθανό να προσβληθούν από κορωνοϊό, να αναπτύξουν σοβαρό COVID-19 και ακόμη και να πεθάνουν.
Συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι τους τελευταίους δύο μήνες, τα μη εμβολιασμένα άτομα είχαν περίπου 4,5 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τον COVID-19, 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο και 11 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νόσο από εκείνους που είχαν πλήρως εμβολιαστεί.

Η διευθύντρια των CDC, Dr. Rochelle Walensky, δήλωσε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου ότι «πάνω από το 90% των ανθρώπων που βρίσκονται στο νοσοκομείο» δεν είναι εμβολιασμένοι.
«Έχουμε ακόμη περισσότερους από 10 φορές τον αριθμό των ατόμων στο νοσοκομείο που δεν είναι εμβολιασμένα, σε σύγκριση με τα εμβολιασμένα».
Η μελέτη έδειξε επίσης ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά της πρόληψης της μόλυνσης, αν και έδειξε ότι το συλλογικό επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους μειώθηκε από 91% σε 78%.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden ανακοίνωσε τον Αύγουστο 2021 ότι οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να παρέχουν 3η δόση εμβολιασμών, σε όλους τους πολίτες από τις 20 Σεπτεμβρίου, παρά το γεγονός ότι τα CDC και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων δεν έχουν λάβει ακόμη καμία επίσημη απόφαση για το θέμα.
Την επόμενη εβδομάδα, η Alroy-Preis και ο Ron Milo, καθηγητής συστημικής βιολογίας στο Ινστιτούτο Επιστήμης Weizmann, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της 3η δόσης εμβολίων στον FDA.
«Μέχρι στιγμής, έχουμε φτάσει τα 2,8 εκατομμύρια όσοι έχουν εμβολιαστεί στο Ισραήλ με 3 δόσεις και αυτό είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα», δήλωσε η Alroy-Preis

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Με βάση ισραηλινές μελέτες που δημοσιεύθηκαν τον Αύγουστο στον ιστότοπο medRxiv αλλά δεν έχουν αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες για την αποτελεσματικότητα της 3ης δόσης εμβολίων, αναμένεται να δημοσιευτούν στο New England Journal of Medicine, ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας Nachman Ash.
Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι μετά από 12 ημέρες, οι Ισραηλινοί που έλαβαν μια τρίτη δόση ήταν 10 φορές πιο προστατευμένοι από σοβαρή μόλυνση από εκείνους στους οποίους χορηγήθηκαν μόνο δύο δόσεις.
Διαπίστωσε επίσης ότι τα εμβολιασμένα άτομα με 3 δόσεις, ήταν 95% προστατευμένα από τη μόλυνση γενικά, παρόμοια με την αρχική «φρέσκια» αποτελεσματικότητα των δύο πρώτων εμβολίων στο αρχικό στάδιο.

Νέα μελέτη

Μια νέα αμερικανική μελέτη που εξέτασε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας σε εννέα πολιτείες διαπίστωσε ότι η προστασία είχε μειωθεί, ειδικά σε άτομα άνω των 75 ετών, στο 76% - την πρώτη φορά που παρατηρήθηκε πτώση σε αυτό το σύνολο δεδομένων.
Αντίστοιχα η ισραηλινή μελέτη έδειξε ότι τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών που έλαβαν το δεύτερο εμβολιασμό τον Μάρτιο ήταν 60% πιο προστατευμένα από τη μόλυνση και 70% πιο προστατευμένα από την ανάπτυξη σοβαρής νόσου COVID-19 από εκείνα που έκαναν τον δεύτερο εμβολιασμό τον Ιανουάριο.

Εμβόλια για παιδιά 5 με 11 ετών

Τέλος, ανώτατοι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι το εμβόλιο της Pfizer θα μπορούσε να εγκριθεί για τα παιδιά ηλικίας μεταξύ πέντε και 11 από το τέλος του Οκτωβρίου 2021.
Ο κορυφαίος Αμερικανός ειδικός σε λοιμώδη νοσήματα, Dr Anthony Fauci, περιέγραψε το χρονοδιάγραμμα.
Μια δεύτερη πηγή εξοικειωμένη με την κατάσταση είπε ότι ο FDA προέβλεπε παρόμοιο χρονοδιάγραμμα για την Pfizer.
Εάν η Pfizer υποβάλει την αίτησή της για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και τα δεδομένα υποστηρίζουν τη χρήση της, «μέχρι να φτάσουμε στον Οκτώβριο, τις πρώτες δύο εβδομάδες του Οκτωβρίου ... το εμβόλιο της Pfizer πιθανότατα θα είναι έτοιμο» ανέφερε ο Fauci.
Η Alroy-Preis τόνισε ότι το Ισραήλ δεν θα χορηγήσει εμβόλια σε μικρότερα παιδιά μέχρι να λάβει έγκριση από τον FDA Την υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ.
Αντιθέτως παρ΄ ότι δεν έχει έγκριση χορήγησε 3η δόση εμβολίων πριν από οποιαδήποτε επίσημη άδεια.
«Είναι πιθανό τον Ιανουάριο 2022 να υπάρχει ήδη ένα εγκεκριμένο εμβόλιο, επίσημα για παιδιά ηλικίας πέντε ετών».
«Εμείς στο Ισραήλ θα εμβολιάσουμε τα παιδιά μόνο αφού λάβουμε τέτοια έγκριση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης