Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συναγερμός στην Ελλάδα για ακόμη πιο μεταδοτικό στέλεχος της μετάλλαξης Delta - Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα

Συναγερμός στην Ελλάδα για ακόμη πιο μεταδοτικό στέλεχος της μετάλλαξης Delta - Που εντοπίστηκαν τα κρούσματα
Πρόκειται για κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και φέρουν μετάλλαξη, που – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών – τα καθιστά ακόμα πιο μεταδοτικά

Συναγερμός σήμανε για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, μετά τα τελευταία ευρήματα των υγειονομικών αρχών.
Στην Ελλάδα έχει εντοπιστεί νέο υποστέλεχος της μετάλλαξης Delta, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN.
Πρόκειται για κρούσματα που έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες και φέρουν μετάλλαξη, που – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών – τα καθιστά ακόμα πιο μεταδοτικά.

Που εντοπίστηκαν

Τέτοιου είδους κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Το Σάββατο 11/9 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.197 νέα κρούσματα Covid εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Επίσης, το τελευταίο 24ωρο 39 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.141 θάνατοι.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 375.

Αναμένουν αύξηση κρουσμάτων

Οι περισσότεροι επιστήμονες θεωρούν δεδομένο, εξαιτίας και της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Delta, ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν σε σημαντικό βαθμό ανάμεσα στους μαθητές και στα παιδιά, προσδιορίζοντας τις επόμενες δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων ως την κρίσιμη περίοδο που θα δείξει προς τα πού κινούμαστε ως προς την εξέλιξη της επιδημίας.
«Τις επόμενες 30 μέρες θα χάσουμε 600-700 ανθρώπους, το 95% των οποίων ανεμβολίαστοι», εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι γύρω στις 20-25 Σεπτεμβρίου τα κρούσματα θα είναι περίπου 2.000-2.500, κυρίως λόγω του ανοίγματος των σχολείων, αλλά και πως οι θάνατοι για τις 2 επόμενες βδομάδες πάνω από 30.
Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι ενδεχομένως σε μια εβδομάδα να φτάσουν το ταβάνι τους, εκτιμώντας ότι θα δούμε μέχρι 400-420 διασωληνωμένους.
Τέλος, σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, αφού σημείωσε ότι είναι ένα εργαλείο δημόσιας υγείας, υπογράμμισε πως «όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης