Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον Γαλατά Χανίων την Πέμπτη 9/9 η κηδεία του Μ. Θεοδωράκη

Στον Γαλατά Χανίων την Πέμπτη 9/9 η κηδεία του Μ. Θεοδωράκη
Σε τρίημερο λαϊκό προσκύνημα θα εκτεθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη
Σχετικά Άρθρα

Στον Γαλατά Χανίων την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κηδεία του Μίκη Θεοδωράκη.
Στην απόφαση αυτή συναίνεσε και η κόρη του Μαργαρίτα, η οποία θα παραστεί στην κηδεία.
Έτσι, η συνεδρίαση του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 6/9 που θα εξέταζε την υπόθεση αποκτά πλέον τυπικό χαρακτήρα.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του μεγάλου συνθέτη

Σχετικά με το λαϊκό προσκύνημα, την τελετή αποχαιρετισμού και την ταφή του Μίκη Θεοδωράκη, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου ΚΚΕ: 
«Σε συνεννόηση με τη Μητρόπολη Αθηνών, το λαϊκό προσκύνημα θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 3.00 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7.00 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί επίσης την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 7.00 το απόγευμα, και την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στις 3.00 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού.
Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία».

Μεσίστιες οι σημαίες

H Πολιτεία κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.
Κατά τη διάρκεια του τριήμερου εθνικού πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια.
Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης