Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης αρνήτριας στον Ευαγγελισμό

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης αρνήτριας στον Ευαγγελισμό
Η 54χρονη ήταν ανεμβολίαστη ενώ αρνούνταν να διασωληνωθεί
Σχετικά Άρθρα

Προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της 54χρονης γυναίκας που πέθανε από covid στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αρνούμενη τη διασωλήνωση της, διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις.
Συγκεκριμένα, η έρευνα στρέφεται κατά εκείνων των προσώπων που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.
Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών.
Όπως αναφέρεται, η εισαγγελική παρέμβαση δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνώσουν την ασθενή.

Η υπόθεση

Η 54χρονη, η οποία ήταν ανεμβολίαστη και αρνούνταν τον εμβολιασμό, νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό καθώς ήταν θετική στην covid ενώ είχε και υποκείμενα νοσήματα.
Όταν οι γιατροί της συνέστησαν να διασωληνωθεί γιατί η υγεία της επιδεινωνόταν, εκείνη αρνήθηκε.
Μάλιστα η 54χρονη ζήτησε από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει στο ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει στη διασωλήνωση της.
Με την υγεία της να χειροτερεύει, το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να προχωρήσει η διασωλήνωση, όπως και έγινε.
Ωστόσο, η 54χρονη δεν τα κατέφερε και κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης