Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Να μην χαθεί άλλη σχολική χρονιά – Πιθανό να τελειώσουμε το 2022 με την covid

Βατόπουλος: Να μην χαθεί άλλη σχολική χρονιά – Πιθανό να τελειώσουμε το 2022 με την covid
Με το εμβόλιο πετυχαίνουμε να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα και να μην πεθαίνει ο κόσμος είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να μην χαθεί άλλη σχολική χρονιά διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι πιθανό να τελειώσουμε με την covid το 2022.
Όπως είπε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, έως τότε θα έχει ανοσοποιηθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σιγά σιγά θα αρχίσει να φεύγει η επιδημία.
Ερωτηθείς για το επιχείρημα καλύτερα να νοσήσουμε παρά να κάνουμε το εμβόλιο, ο κ.Βατόπουλος υπογράμμισε πως δεν είναι καλύτερα να νοσήσει κανείς γιατί υπάρχουν πολλά περιστατικά που καταλήγουν στις ΜΕΘ ενώ είπε ότι ακόμα φαίνονται οι απώτερες συνέπειες της νόσου οι οποίες δεν είναι γνωστές, ούτε για το ποιες ή πόσες θα είναι.
Ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε πως σε λίγο καιρόλίγο θα αρχίσουν να ξεχωρίζουν τα κρούσματα που θα είναι πολλά από τα σοβαρά κρούσματα.
«Αυτό που πετυχαίνουμε με το εμβόλιο δεν είναι να μην έχουμε πολλά κρούσματα αλλά να μην έχουμε σοβαρά κρούσματα, να μην πεθαίνει ο κόσμος και να μην ταλαιπωρείται στα νοσοκομεία» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο άνοιγμα των σχολείων.

Να μην χαθεί τρίτη σχολική χρονιά

Για το άνοιγμα των σχολείων ανέφερε πως είμαστε στην τρίτη χρονιά με την πανδημία και ότι πρέπει να γίνει ότι είναι δυνατό για να μην χάσουν τα παιδιά τρίτη χρονιά.
Υπογράμμισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσουν τα σχολεία, πως στην επιτροπή γίνεται αυτή η συζήτηση και πως οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.
«Λογικά θα υπάρχει πάλι ένα μείγμα μέτρων με τις μάσκες και τις αποστάσεις, όλα αυτά που λέγαμε πέρυσι και φυσικά ο εμβολιασμός» είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το γεγονός πως 1 στα 5 κρούσματα κορωνοϊού αφορούν σε παιδιά σημείωσε πως η επιδημία έχει μεταδοθεί στα παιδιά για διαφόρους λόγους όπως το ότι ο ιός μεταδίδεται πιο εύκολα και ότι οι ενήλικες είναι εμβολιασμένοι.
Σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά ανέφερε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση, ενώ τόνισε πως η φιλοσοφία είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα αυτό το φθινόπωρο όπως πέρυσι.
«Έχουμε τρία όπλα: εμβολιασμός, μέτρα κοινωνικής απόστασης (μάσκα, αποστάσεις κλπ) και τα τεστ» είπε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης