Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Μείωση κρουσμάτων από τα μέσα Σεπτεμβρίου – Που οφείλεται ο αριθμός διασωληνωμένων

Τζανάκης: Μείωση κρουσμάτων από τα μέσα Σεπτεμβρίου – Που οφείλεται ο αριθμός διασωληνωμένων
Ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολισμένοι νοσηλευόμενοι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού

Τα κρούσματα θα αρχίσουν να μειώνονται από τα μέσα του Σεπμτεμβρίου, θα ακολουθήσουν οι νοσηλείες και τελευταίοι οι θάνατοι, όπως εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ανέφερε ότι αυτό θα συμβεί λόγω της πιο δομημένης κινητικότητας του Σεπτεμβρίου και των αυξημένων τεστ.
Ακόμη, για τους διασωληνωμένους, εξήγησε ότι αν και στην κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας ξεπέρασαν τους 800, τώρα ανέρχονται σε 333 και αυτό οφείλεται στους εμβολιασμούς και στο γεγονός ότι από τη μετάλλαξη Delta νοσούν κυρίως νεότερες ηλικίες.

Εμβολιασμένοι που νοσούν

Περαιτέρω, ο κ. Τζανάκης ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολισμένοι νοσηλευόμενοι αποτελούν το 10-15% του συνολικού αριθμού.
Μάλιστα, από αυτούς το 99% είναι ηλικίας άνω των 80 ετών ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, λόγω άλλων παθήσεων.

Για τρίτη δόση εμβολίου

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι μετά τις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι και οι υγειονομικοί.
Σημείωσε μάλιστα ότι ο εμβολιασμός μειώνει τον κίνδυνο μόλυνσης κατά 5 φορές και προστατεύει σε πολύ μεγάλο ποσοστό, που σε ηλικία των 50 και κάτω φτάνει ακόμα και το 99%, από τη βαριά νόσηση.
Τέλος, αναφέρθηκε στις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του κορωνοϊού όπως η ίνωση των πνευμόνων, σημειώνοντας πως είναι πολύ επικίνδυνη κυρίως για τους αθλητές, μπορεί να τερματίσει την καριέρα τους, αλλά και πως όσοι δεν εμβολιάζονται διακυβεύουν το μέλλον τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης