Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ :Τάσεις σταθεροποίησης του ιικου φορτίου των λυμάτων σε υψηλότερα επίπεδα

Θεσσαλονίκη – ΑΠΘ :Τάσεις σταθεροποίησης του ιικου φορτίου των λυμάτων σε υψηλότερα επίπεδα
Aπό τις 17 Αυγούστου και μετά οι τιμές του ιικού φορτίου σταδιακά άρχισαν να αυξάνονται

Τάσεις σταθεροποίησης σε υψηλότερα επίπεδα του ιικού φορτίοy του SARS-CoV-2 δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, στην έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ με την ΕΥΑΘ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου του ΕΟΔΥ.
Ιδιαίτερα από τις 17 Αυγούστου και μετά οι τιμές του ιικού φορτίου σταδιακά άρχισαν να αυξάνονται, αν και μετά το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου είχαν σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.
Εντονότερες διακυμάνσεις εξακολουθούν να καταγράφονται ανάμεσα στις αναλύσεις που γίνονται τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα, κάτι που έχει αποδοθεί στην πληθυσμιακή αλλοίωση, που παρατηρείται τους θερινούς μήνες λόγω μετακινήσεων.

Ευρήματα

Συγκεκριμένα, στα δείγματα που λαμβάνονται καθημερινά στην είσοδο της εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Θεσσαλονίκης, αναφορικά με τις εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου, η μέση τιμή των δύο πιο πρόσφατων μετρήσεων, δηλαδή της Τετάρτης 25/8 και της Πέμπτης 26/8 είναι:

  • Σταθερή (+10 %) σε σχέση με τη μέση τιμή των δύο αμέσως προηγούμενων μετρήσεων της Δευτέρας 23/8 και της Τρίτης 24/8.
  • Σταθερή (+6%) σε σχέση με την μέση τιμή της προηγούμενης Τετάρτης 18/8 και Πέμπτης 19/8.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης