Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γεμίζουν οι ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - Μπουλμπασάκος: Ανεμβολίαστοι το 90% των ασθενών

Γεμίζουν οι ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - Μπουλμπασάκος: Ανεμβολίαστοι το 90% των ασθενών
Για πανδημία ανεμβολίαστων έκανε λόγο ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος
Σχετικά Άρθρα
Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής.
«Έχουμε δώσει μέχρι στιγμής 84 κρεβάτια για κοινή νοσηλεία covid και 32 κρεβάτια ΜΕΘ – covid. Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πληρότητα στα κρεβάτια που έχουμε δώσει και ίσως τις επόμενες ημέρες να αναγκαστούμε να ανοίξουμε επιπλέον 50 κρεβάτια για απλή νοσηλεία κορωνοϊού και αντίστοιχα κρεβάτια ΜΕΘ», τόνισε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους ασθενείς με κορωνοϊό, το 90% είναι ανεμβολίαστοι.
«Αυτή την στιγμή έχουμε μια πανδημία ανεμβολίαστων. Το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται οι παραγωγικές ηλικίες και έχουμε περάσει και σε μεγαλύτερες ηλικίες, 60 ετών και άνω. Αυτό που έγινε είναι ότι οι νεαροί έφεραν τον ιό μέσα στα σπίτια και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί αυτές οι ηλικίες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη» υποστήριξε μιλώντας στον Ant1.
Παράλληλα, έκανε λόγο για δύσκολη και επίμονη διαδικασία καθώς, όπως σημείωσε, «αυτά τα κρεβάτια χάνονται για τα non – covid περιστατικά και αυτό είναι ένα πρόβλημα μεγάλο»
«Η μετάλλαξη Δέλτα άλλαξε δραματικά την πανδημία παγκοσμίως και αναγκαζόμαστε να ξαναθυμηθούμε σκηνές που είχαμε το προηγούμενο διάστημα. Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης