Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Εθιζόμαστε στην καθημερινή απώλεια 30-40 συνανθρώπων μας

Εξαδάκτυλος: Εθιζόμαστε στην καθημερινή απώλεια 30-40 συνανθρώπων μας
O κ. Εξαδάκτυλος δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι 2.700 υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι
Σχετικά Άρθρα
Στην αυξανόμενη πίεση δέχεται το ΕΣΥ λόγω της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού και μετάλλαξης Delta αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Εθιζόμαστε στην καθημερινή απώλεια 30-40 συνανθρώπων μας, θα το είχαμε αποφύγει αν κάναμε χρήση των εμβολίων», υπογράμμισε μιλώντας στον Σκάι, ενώ ανέφερε πως ασφαλώς και θα αυξηθεί η πίεση στο ΕΣΥ ενώ οι αριθμοί ήδη μεγαλώνουν. «Είχαμε 123 διασωληνομένους στις 18 Ιουλίου και 40 μέρες μετά ξεπεράσαμε τους 330» τόνισε.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών και οι αντιδράσεις

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Εξαδάκτυλος δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι 2.700 υγειονομικοί παραμένουν ανεμβολίαστοι.
«Δεν είναι ώρα για κινητοποιήσεις αλλά για υπεύθυνη στάση» υποστήριξε αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από τους υγειονομικούς κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
«Χρέος μας είναι να προσφέρουμε τις υψηλότερες υπηρεσίες υγείας. Να διατηρηθούμε οι ίδιοι υγιείς, να προστατέψουμε τους ασθενείς μας αλλά και τους συνεργάτες μας που για σοβαρούς λόγους δεν μπορούν να εμβολιαστούν», σημείωσε.
Όσο για την αναστολή εργασίας στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς ο κος Εξαδάκτυλος δήλωσε το εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν αντιλαμβάνονται τι λέει η επιστήμη. Να εμβολιασούν έστω και τώρα. Αν έχουμε ανθρώπους στα νοσοκομεία που δεν το καταλαβαίνουν αυτό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης