Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»

Συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό»
Ανάλογες κινητοποιήσεις υγειονομικών πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας

Σε εξέλιξη βρίσκονται το μεσημέρι της Πέμπτης οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και η στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ κατά του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών.
Μετά από συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 ξεκίνησε πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ζητούν να συναντηθούν είτε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε με τον Άκη Σκέρτσο.
«Δεν γίνεται 31 Αυγούστου να είναι ασφαλείς οι υγειονομικοί και 1η Σεπτεμβρίου να είναι επικίνδυνοι», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Υπενθυμίζεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε πέντε ημέρες, λήγει η διορία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών.
Οι ανεμβολίαστοι θα οδηγηθούν αυτόματα σε αναστολή εργασίας με διακοπή του μισθού τους και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους.
Λίγο μετά τη μία, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό που είχαν δημιουργήσει τα ΜΑΤ με τις κλούβες και την αύρα για να βρεθούν στο Μαξίμου, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε χθες, Τετάρτη 25/8, ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.
Ανάλογες κινητοποιήσεις υγειονομικών πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης