Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς – Στα μέσα Σεπτεμβρίου η γ’ δόση

Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμοί και από ιδιώτες γιατρούς – Στα μέσα Σεπτεμβρίου η γ’ δόση
Οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα ραντεβού και για την τρίτη δόση είπε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Εντός των επόμενων ημερών θα μπορούν και ιδιώτες γιατροί να εμβολιάζουν κατά του κορωνοϊού, όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
«Τις επόμενες μέρες ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού στους ασθενείς τους αλλά και να προμηθευτούν εμβόλια ώστε να προχωρούν εμβολιασμούς στα ιατρεία τους» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής στο πρόγραμμα συμμετέχουν 1.000 γιατροί.
Σχετικά με την τρίτη δόση, ανέφερε ότι θα αρχίσει να χορηγείται στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί, περί τα μέσα Σεπτέμβριου, ενώ η επιτροπή θα αποφασίσει σε ποιους θα χορηγηθεί στη συνέχεια βασιζομένη σε δυο παράγοντες, την απόσταση από τον πλήρη εμβολιασμό και την ηλικία.
Τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι επιχειρησιακά έτοιμες και οι πολίτες θα βρίσκουν εύκολα ραντεβού και για την τρίτη δόση, ενώ τόνισε ότι πλέον γίνονται εμβολιασμοί με τα σκευάσματα των Pfizer, Moderna και Johnson.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως καθημερινά κλείνονται περίπου 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, ενώ σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς τόνισε ότι από τους 115.000, ανεμβολίαστοι είναι περίπου 20.000.
Ωστόσο, όπως είπε, ο αριθμός τους μειώνεται όσο πλησιάζει η προθεσμία της αναστολής εργασίας, η οποία λήγει την 1η Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης