Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Το στοίχημα είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί – Μπορούμε σε 10 μέρες να κτίσουμε τείχος ανοσίας

Θεμιστοκλέους: Το στοίχημα είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί – Μπορούμε σε 10 μέρες να κτίσουμε τείχος ανοσίας
Για να επιτραπεί ο εμβολιασμός σε παιδιά κάτω των 12 ετών, θα πρέπει το εμβόλιο να είναι 1.000% ασφαλές είπε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το στοίχημα είναι να εμβολιαστούν κατά της covid οι πολίτες διατύπωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει η δυναμική, μέσα σε 10 ημέρες, να εμβολιαστούν 1 εκατομμύριο πολίτες και να πετύχουμε το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.
«Αυτή τη στιγμή το στοίχημα είναι ο κόσμος να εμβολιαστεί.
Το ένα εκατομμύριο πολίτες που υπολειπόμαστε μέχρι να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας μπορεί να καλυφθεί σε δέκα ημέρες καθώς η δυναμική που έχουμε ξεπερνάει τους 100.000 εμβολιασμούς ημερησίως.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι τη Δευτέρα (23/8) κλείστηκαν 25.000 νέα ραντεβού και ότι χθες (24/8) είχαμε 35.000 νέα ραντεβού. Να προσέλθουν οι πολίτες και να μην αναβάλουν τα ραντεβού τους» ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Θεμιστοκλέους.

Τι συμβαίνει με την γ’ δόση

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση ο κ.Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι «αυτή τη στιγμή η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έχει αποφασίσει την τρίτη δόση στους ανοσοκατεσταλμένους».
«Το επόμενο διάστημα θα ορίσει και το ηλικιακό όριο στους οποίους θα επιτραπεί η τρίτη, αναμνηστική, δόση του εμβολίου» ανέφερε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Προστατεύει το εμβόλιο

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για τα ποσοστά προστασίας που παρέχει το κάθε φαρμακευτικό σκεύασμα ο κ. Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι αυτό έχει μικρή σημασία.
«Επιστημονικά το εμβόλιο προστατεύει.
Αν προστατεύει σε κάποιον 97% ή 95% μπορεί να μην έχει τόσο σημασία.
Το εμβόλιο προστατεύει πάρα πολύ σε σχέση με κάποιον που είναι ανεμβολίαστος.
Έχουμε συμφωνήσει όλη η επιστημονική κοινότητα και οι Διεθνείς Οργανισμοί ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και προστατεύει.
Βλέπουμε τώρα ότι ενώ υπάρχει η μετάλλαξη Δέλτα, που είναι πολύ πιο μεταδοτική, εντούτοις υπάρχει μια μεγάλη προστασία στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί» υπογράμμισε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Εμβολιασμός στους κάτω των 12

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών σε παιδιά κάτω των 12 ετών ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι για να γίνει αυτό θα χρειαστεί έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
«Το πιο πιθανό είναι να γίνει, αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει τα εμβόλια να είναι ασφαλή στο 1.000%» επεσήμανε ο κ.Θεμιστοκλέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης