Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο στόχαστρο οι ανεμβολίαστοι - Στα 10 ευρώ το rapid test - Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Στο στόχαστρο οι ανεμβολίαστοι - Στα 10 ευρώ το rapid test - Οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν από το Φθινόπωρο

Σχετικά Άρθρα

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό τη στιγμή που η μετάλλαξη Delta κυριαρχεί σαρώνοντας τη χώρα.
Στις 12:00 ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα ανακοινώσει τα μέτρα που θα ισχύουν για τους κλειστούς χώρους από το Φθινόπωρο και θα κάνουν πιο δύσκολη την καθημερινότητα για τους ανεμβολίαστους.
Μια πρώτη γεύση για το τι μέλλει γενέσθαι έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω σε σχέση με τις αποφάσεις που έχει λάβει.
Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι το κόστος των rapid test θα μειωθεί στα 10 ευρώ.
«Θα υπάρχει μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας για τους εμβολιασμένους απέναντι στην πανδημία σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν θωρακιστεί ακόμα (σ.σ. με το εμβόλιο)», είπε ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στο Mega.

Στα 10 ευρώ το rapid test

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το rapid test θα μπει σε μια «προσιτή» τιμή, της «τάξης των 10 ευρώ», όπως αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Οι επιλογές του καθενός έχουν ένα κόστος», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αν και τόνισε ότι δεν το λέει διχαστικά.

Τα νέα μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι από εδώ και πέρα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους χώρους εστίασης αφού αυτό δεν είναι θέμα «επιβίωσης» -όπως είπε- όπως είναι να πας, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ.
«Σε μια σειρά από άλλους χώρους, ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία, ενδεχομένως στους κινηματογράφους και στα θέατρα, με ένα rapid test 48 ωρών να μπορούν να έχουν πρόσβαση και να παρακολουθούν τέτοιες δραστηριότητες σε κλειστούς χώρους».
Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το τεστ θα επιβαρύνει οικονομικά τους ίδιους τους ανεμβολίαστους.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στα μέτρα που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνονται:

  • Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους για όλους τους πολίτες είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, ενώ θα υπάρχει η σύσταση για χρήση της στους ανοικτούς χώρους με «συνωστισμό».
  • Υποχρεωτικό rapid test μια φορά την εβδομάδα για όλους τους ανεμβολίαστους πολίτες που απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Δύο test την εβδομάδα θα κάνουν όσοι απασχολούνται στην εστίαση και την εκπαίδευση
  • Σε θέατρα και κινηματογραφικές αίθουσες η είσοδος θα επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους μόνον με την προσκόμιση πρόσφατου rapid test με αρνητικό διαγνωστικό αποτέλεσμα
  • Σε μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού ή με αρνητικό διαγνωστικό test.
  • Στους χώρους άθλησης (ανοικτούς και κλειστούς) καθώς και στα γήπεδα οι εμβολιασμένοι θα έχουν ελεύθερη είσοδο, με κατά περίπτωση χρήση μάσκας, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα έχουν πρόσβαση και πάλι μόνο βάσει του αποτελέσματος του διαγνωστικού τους test.
  • Στην εκπαίδευση, δάσκαλοι, καθηγητές και μέλη του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να κάνουν δύο φορές την εβδομάδα εργαστηριακό test.
  • Οι μαθητές θα πρέπει να προσκομίζουν self test (θα τους παρέχεται δωρεάν), εκτός και αν είναι 12 ετών και άνω που -εναλλακτικά- θα μπορούν να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Υπό εξέταση είναι τα μέτρα για το λιανεμπόριο, ενώ συζητείται έντονα το σενάριο, οι πόρτες να παραμείνουν κλειστές για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης