Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή συστήνει ο Τζανάκης: Το 97% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

Μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή συστήνει ο Τζανάκης: Το 97% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι
Ο κ. Τζανάκης τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι
Σχετικά Άρθρα

Την επαναφορά της μάσκας για όλους και παντού, συστήνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης.
«Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα.
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Π.χ η πρόταση είναι να φοράμε μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα γιατί το στέλεχος Delta είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.
Παράλληλα, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων σε κάποιες περιοχές.
«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Να τηρήσουμε όποια μέτρα μπορούμε ώστε να μη ξεφύγει η πανδημική κρίση.
Βρισκόμαστε στο 1/3 της αιχμής των νοσηλειών του περασμένου κύματος.
Γι’ αυτό ευθύνεται ο εμβολιασμός αλλά και ότι νοσούν νέα άτομα τα οποία δεν έχουν τόσο σοβαρά συμπτώματα ώστε να μπαίνουν στο νοσοκομείο» επεσήμανε.
Για μια ακόμα φορά, ο κ. Τζανάκης τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.
«Από το 95% στις μικρότερες ηλικίες μέχρι το 85% στις μεγαλύτερες ηλικίες τα ποσοστά των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι. Το 97% στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.
Γι' αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί. Το εμβόλια μας προστατεύει πάνω από 95% από τη νοσηλεία και τη διασωλήνωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης