Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κάηκαν πάνω από 94.000 στρέμματα στα Βίλια και 5.317 στην Κερατέα

Κάηκαν πάνω από 94.000 στρέμματα στα Βίλια και 5.317 στην Κερατέα

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες

Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 94.000 στρέμματα κάηκαν στην Δυτική Αττική, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση, ενώ στην Κερατέα 5.317 στρέμματα είναι καμένα.
Ειδικότερα, ο δορυφόρος με βάση το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, που ενεργοποίησε σχεδόν από την αρχή της πυρκαγιάς η Πολιτική Προστασία, το Σάββατο 21/8/2021 και τοπική ώρα 11.38, κατέγραψε 94.324 στρέμματα (9.424,4 εκτάρια).
Στην περιοχή της Κερατέας ο δορυφόρος κατέγραψε 5.317 στρέμματα καμένα, που είναι και ο τελικός απολογισμός.
Παράλληλα συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Στα Βίλια

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, την φύλαξη της πυρκαγιάς στα Βίλια έχουν αναλάβει σχεδόν αποκλειστικά οι δυνάμεις από την Πολωνία και την Ρουμανία, που με δική τους πρωτοβουλία θέλησαν να παραμείνουν και να δουλέψουν στο πλευρό των Ελλήνων συναδέλφων τους μέχρι να περάσει ο μεγάλος κίνδυνος, ο οποίος είναι υπαρκτός για την χώρα.
Συγκεκριμένα, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Συνδρομή παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με δυνάμεις από την Πολωνία με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα καθώς και από τη Ρουμανία με 142 πυροσβέστες και 28 οχήματα. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ακόμη, παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης