Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Χρειάζονται δραματικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Μετά τις 20/9 ίσως φτάσουμε και τους 800 διασωληνωμένους

Καπραβέλος: Χρειάζονται δραματικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Μετά τις 20/9 ίσως φτάσουμε και τους 800 διασωληνωμένους

"Αν δεν αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου - τέλος Νοεμβρίου", εκτίμησε ο Ν. Καπραβέλος

Σχετικά Άρθρα

Την ανάγκη για «δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα», αλλά για αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, προκειμένου να μην ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου - τέλος Νοεμβρίου.
«Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας παράλληλα ένα δίλημμα ζωής που αντιμετώπισε το Σάββατο 21/8 διότι τα κρεβάτια ΜΕΘ ήταν γεμάτα.

Δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους

Ο κ. Καπραβέλος ζήτησε την αναπροσαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων, τη χρήση μάσκας παντού από εμβολιασμένους και μη, την αύξηση των εμβολιασμών, αλλά και τη χορήγηση τρίτης δόσης για τις ευπαθείς ομάδες και τους υγειονομικούς.
Όπως ανέφερε, «χρειάζονται δραματικά περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους το χειμώνα, δεν πρέπει να συνυπάρχουν ανεμβολίαστοι με εμβολιασμένους και μάλιστα χωρίς τεστ στους κλειστούς χώρους».
Κατά τον ίδιο, «θα είναι μια καινούργια ωρολογιακή βόμβα αν δεν αυστηροποιήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, θα ζήσουμε μια υγειονομική τραγωδία μετά τις 20 Σεπτεμβρίου - τέλος Νοεμβρίου».
Σημείωσε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και εξήγησε πως οι εμβολιασμοί άνω των 12 δεν γίνονται για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τα παιδιά.
«Σε αυτή τη φάση είχαμε την πολυτέλεια να μετατρέψουμε μια άλλη ειδική μονάδα απολύτως πολύτιμη για να τους εξυπηρετήσουμε και τους δύο, σε λίγο φοβάμαι δε θα έχουμε, αυτός ο ρυθμός των διασωληνωμένων συνεχίζει να αυξάνεται», συμπλήρωσε.
«Μην απορήσετε εάν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου πιάσουμε και τους 500 και τους 700 και τους 800 διασωληνωμένους, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ακόμη, ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου, αλλά δεν έχει προκηρυχθεί θέση ακόμα γιατρού ή νοσηλευτού.

Ένας εφιάλτης

Ο κ. Καπραβέλος περιέγραψε ένα δίλημμα ζωής που αντιμετώπισε το Σάββατο 21/8 διότι τα κρεβάτια ΜΕΘ ήταν γεμάτα.
Όπως ανέφερε, «εμείς χθες περάσαμε μια τραγική μέρα τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα… Είχα δίλημμα, έναν εφιάλτη, ένα 22 χρονών παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική, δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο, ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο».
Πρόσθεσε πως «πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID».
Σημείωσε ότι «όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ».
«Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης