Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Αργάσι Ζακύνθου - Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Αργάσι Ζακύνθου - Συνελήφθη ύποπτος για εμπρησμό
Το μέτωπο έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ δεν επηρεάστηκε κάποιο από τα σπίτια της περιοχής

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αργάσι Ζακύνθου και έφθασε μέχρι τις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού, ωστόσο ήταν καθοριστική η συνδρομή των εναέριων μέσων πυρόσβεσης (ένα Καναντέρ, δύο Πέτζετελ, δύο Air Tractor, και ένα ελικόπτερο Έρικσον) στις προσπάθειες περιορισμού της φωτιάς που ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στον οικισμό Αργάσι της Ζακύνθου.
Το μέτωπο έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ δεν επηρεάστηκε κάποιο από τα σπίτια της συγκεκριμένης περιοχής.
Πάντως, προκλήθηκε αναστάτωση, κυρίως σε ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων, ενώ η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Στην περιοχή έσπευσε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, με 16 οχήματα και 32 άνδρες, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακή Ενότητας Ζακύνθου.
Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν πεζοπόρα τμήματα αλλά και εθελοντές, ενώ στο σημείο για τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων βρίσκονται 6 υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και μία του Δήμου Ζακύνθου.
Υπενθυμίζεται πως η φωτιά που καίει κυρίως χαμηλή βλάστηση είχε σύμμαχο τον αέρα, που έφθανε τα 6 μποφόρ και γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση, απειλώντας τα πρώτα σπίτια του χωριού.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκκενώθηκαν προληπτικά δύο σπίτια, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση της αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι κάτοικοι.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχει προσαχθεί ήδη ως ύποπτος για την φωτιά, ένας Πακιστανός, τον οποίο υπέδειξε ως υπεύθυνο κάτοικος της περιοχής.

www.bankingnews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης