Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος – Συλλυπητήριο μήνυμα της Μενδώνη

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος – Συλλυπητήριο μήνυμα της Μενδώνη

Συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη

Απεβίωσε σε ηλικία 65 ετών το Σάββατο 21/8 ο ηθοποιός Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Σε συλλυπητήριο μήνυμα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη, αναφέρει ότι «με τη μορφή και τη φωνή που απέπνεαν οικειότητα, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος υπηρέτησε επί δεκαετίες με το ταλέντο και την παιδεία του, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση. Εύπλαστος και προσαρμοστικός ηθοποιός, έχοντας υπηρετήσει σχεδόν όλα τα είδη του θεατρικού λόγου, υπήρξε από τους ηθοποιούς εκείνους, που είναι απαραίτητοι για την επιτυχία μιας παράστασης, σε κάθε έκφραση της υποκριτικής. Από την αρχαία τραγωδία, μέχρι τη μεταγλώττιση ταινίας κινουμένων σχεδίων, έδειξε τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια συνέπεια, την ίδια αποτελεσματικότητα. Αγαπητός σε όλους τους συναδέλφους του, ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος θα λείψει από το ελληνικό θέατρο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους πολλούς φίλους του».

Η πορεία

Ο Κ. Τριανταφυλλόπουλος, απόφοιτος της δραματικής σχολής Θεοδοσιάδη, είχε μια μακρά πορεία στο θέατρο, έχοντας παίξει μια μεγάλη γκάμα από σημαντικούς ρόλους σε όλα τα είδη, από Αρχαία Τραγωδία, Αριστοφάνη, Σαίξπηρ, Γκόγκολ, Τσέχωφ, Ζολά και Λόρκα, μέχρι Ζαν-Πωλ Σαρτρ, σύγχρονο αμερικανικό δράμα και νεότερο ελληνικό δράμα και κωμωδία.
Ο ηθοποιός έχει υπηρετήσει το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο στα σημαντικότερα ελληνικά θέατρα όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Θέατρο Τέχνης, κα., έπαιξε σε πολλές ελληνικές σειρές, αλλά και σε κινηματογραφικές ταινίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης