Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον ανακριτή ο 14χρονος που κατηγορείται για 9 εμπρησμούς σε βαθμό κακουργήματος

Στον ανακριτή ο 14χρονος που κατηγορείται για 9 εμπρησμούς σε βαθμό κακουργήματος
Συνήγορος 14χρονου: «Άνθρακες ο θησαυρός» για τις κάμερες ασφαλείας

Επιμένει ο 14χρονος, που φέρεται ως υπεύθυνος για 9 εμπρησμούς στην περιοχή Θεολόγου Μαλεσίνας, να διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του.
Παρά το γεγονός πως αρχικά στις αρμόδιες αρχές εμφανίστηκε να ομολογεί για τη δράση του, στη συνέχεια ανακάλεσε και τη στάση αυτή τηρεί και στην απολογία του στην ανακρίτρια.
Όπως αναφέρει ο συνήγορός του, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, ποτέ δεν ομολόγησε τίποτα.
Ειδικότερα, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», ο κ. Ζεκεντές ανέφερε πως «για να υπάρχει ομολογία με βάση τους κανόνες της Ποινικής Δικονομίας, πρέπει η ομολογία να είναι έγγραφη. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ούτε προκύπτει από άλλες καταθέσεις ότι αυτός όντως προφορικά σε μια συζήτηση που είχανε είπε ότι εγώ το έκανα. Δεν υπάρχει πουθενά».
Η ανατροπή έγινε κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα την Πέμπτη, όπου ο 14χρονος ισχυρίστηκε για πρώτη φορά πως «δεν έχω κάνει εγώ τους εμπρησμούς», ενώ λίγες ώρες πριν είχε παραδεχθεί ότι έβαλε 9 φωτιές στην περιοχή επειδή – όπως αναφέρθηκε – του άρεσε να βλέπει φωτιές και καπνούς.
Μετά τις εξελίξεις διατάχθηκε διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
O 14χρονος με εντολή των δικαστικών αρχών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα συνοδεία κοινωνικής λειτουργού προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο.
Εκεί, σύμφωνα με τον συνήγορό του διαπιστώθηκε πως δεν πάσχει ψυχιατρική νόσο και ότι είναι συγκροτημένος και απολύτως συνεργάσιμος.

«Άνθρακες ο θησαυρός» για τις κάμερες ασφαλείας

Απαντώντας στο γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες η πυροσβεστική τον τοποθετεί με εικόνες από κάμερες ασφαλείας σε σημεία που εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, ο νεαρός ενώπιον των ανακριτικών αρχών, αντιτείνει πως απλώς είναι ένα παιδί που περιφέρεται με το ποδήλατό του στις περιοχές αυτές.
Στην απολογία του, ο 14χρονος λέει πως ευκαιριακά και συμπτωματικά πολλές φορές μετέβαινε σε αυτούς τους δρόμους, καθώς είναι κάτοικος της παραλίας Θεολόγου.
Σύμφωνα και με το συνήγορό του, μαζί με φίλους του σε διάφορα μέρη, αυτά που προφανώς μπήκαν οι φωτιές, έχει μεταβεί. Αλλά σε μέρες και ώρες που δεν είναι κατ΄ ανάγκη την ώρα που έμπαινε η φωτιά.
Όπως εξήγησε ο κ. Ζεκεντές, το οπτικό υλικό που υπάρχει με τον 14χρονο, δείχνει ένα παιδί να περιφέρεται με το ποδήλατό του στις περιοχές όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Αφορούν το διάστημα από τις 12 έως τις 17 Αυγούστου, ανέφερε. Σημειωτέον ότι η μεγάλη φωτιά στον Θεολόγο εκδηλώθηκε στις 6 του μήνα.
«Ανθρακες ο θησαυρός, δεν υπάρχει τίποτα» σχολίασε ο κ. Ζεκεντές.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης